- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Compania românească Allview lansează prima sa mașină electrică CityZEN! Modelul va avea un preț de vânzare de aproape 8.000 de euro

12 Dec, 18:34 • Fundeanu Madalina
Allview lansează CityZEN, prima mașină electrică a companiei. Aceasta poate fi condusă de la 16 ani și este destinată traficului urban și deplasărilor extraurbane scurte.
Compania românească Allview lansează prima sa mașină electrică CityZEN! Modelul va avea un preț de vânzare de aproape 8.000 de euro

Allview, compania românească în industria electronicelor, anunță lansarea a modelului CityZEN, o mașină electrică pentru traficului urban și deplasărilor extraurbane scurte, ce poate fi condusă de la 16 ani, arată un comunicat al companiei. Automobilul CityZen este produs în China, cu livrare în termen de 90 de zile de la comandă, potrivit reprezentanților Allview, conform celor transmise de Economedia.

Allview lansează CityZEN, prima mașină electrică a companiei

Modelul lansat de Allview va avea un preț de vânzare de 7.990 euro (TVA inclus), preț valabil cu programul Rabla Plus, în condițiile menținerii valorii voucherului oferit în 2023. Fără programul Rabla Plus, prețul mașinii cu două locuri este de circa 18.000 euro. Spre comparație, prețul Daciei Spring, care este tot electrică și are patru locuri, pornește de la 20.800 euro.

„Decizia de a deschide o nouă linie de business, este un pas firesc în dezvoltarea business-ului nostru. În cei peste 20 de ani de activitate, compania s-a reinventat și adaptat continuu la tendințele globale.

Datorită istoriei companiei și a sinergiilor dintre diferitele activități, mărci specializate și competențe, credem că avem know-how-ul necesar pentru a avea un impact pe piața de e-mobility” a declarat Lucian Peticilă, CEO Allview.

Ai putea fi interesat și de: Vânzările globale la mașinile electrice au crescut considerabil în noiembrie! Cu 20% mai mult față de anul precedent

mașină CityZEN, Allview
mașină CityZEN, Allview

Potrivit comunicatului, modelul electric pune la dispoziție o gamă complexă de echipamente şi tehnologii care asigură un nivel înalt de confort și siguranță:

  • singurul sistem de camere din piață, cu vedere panoramică 360°, din categoria sa de preț
  • centru de infotainment cu două ecrane color de 10.25″ fiecare
  • comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare / închidere apel)
  • airbag șofer și caroserie cu întărituri din oțel
  • sistem detectare presiune pneuri
  • selector de viteze cu treaptă SPORT
  • portbagaj voluminos de 816 litri, ideal pentru serviciile de curierat la comandă
  • închidere centralizată cu telecomandă pe cheie,
  • oglinzi retrovizoare electrice
  • închiderea și deschiderea geamurilor din telecomandă

Conform Goldman Sachs „Journal of Modern Power Systems and Clean Energy”, distanțele zilnice parcurse în majoritatea țărilor variază în medie între 40 și 60 km. Astfel, cu un consum de 8 kW/100km și o autonomie de până la 170 km WLTP în ciclu urban, CityZEN acoperă cu ușurință aceste distanțe, indiferent de traseul clientului.

Vezi mai multe știri: Criza forței de muncă determină firmele românești de curierat să aducă muncitori din Asia. „Am adus primii oameni din Nepal acum două săptămâni, vom mai aduce 125 sau 150”