- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Concurență serioasă pentru Dacia Duster. Chinezii aruncă pe piață un SUV electric

18 Aug, 15:55 • Andrei Alina
Chinezii pregătesc o lovitură pentru francezi. Producătorul auto chinez Chery vrea vrea să scoată pe piață un SUV de talie mare la un preț foarte accesibil, vizând piața Dacia Duster și Bigster.
Concurență serioasă pentru Dacia Duster. Chinezii aruncă pe piață un SUV electric

Chinezii de la Chery aruncă pe piață un SUV electric. Este vorba de modelul eQ7, un SUV electric care măsoară 4,68 metri și oferă un interior spațios de 2,83 metri. eQ7 are o platformă din aluminiu, iar această caracteristică o cafe cu 25% mai ușoară decât alte mașini din clasa sa potrivit actudacia.com.

Noul SUV al chinezilor va avea un motor de aproximativ 210 CP, situat pe puntea spate, care este alimentat de o baterie cu o capacitate de 71 kWh.

Conform primelor date furnizate, eQ7 ar avea o autonomie de aproximativ 500 de kilometri în sistemul de omologare WLTP și este echipat cu un sistem de încărcare rapidă care asigură umplerea bateriei de la 30% la 80% în doar 30 de minute, potrivit Adevărul. Viteza maximă a eQ7 va fi de 180 km/h.

Din punct de vedere al siguranței rutiere, eQ7 va fi dotat cu 10 airbag-uri, detector de punct mort, sistem de menținere a benzii de rulare și control adaptiv al vitezei de croazieră.

Chery eQ7 va fi o concurență serioasă pentru Dacia Duster și din pricina prețului. Prețul SUV-ului produs de chinezi pornește de la 18.100 de dolari, adică în jur de 16.500 euro.