- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cu un pas mai aproape de viitor! Prima cursă cu un vehicul zburător a avut loc!

17 Oct, 23:21 • Cornel Ghimeșan
Săptămâna aceasta, în AUstralia de Sud a avut loc prima cursă cu mașini zburătoare! Alauda Aeronautics speră ca într-o zi să concureze cu Formula 1.
Cu un pas mai aproape de viitor! Prima cursă cu un vehicul zburător a avut loc!

În salina roz din Australia de Sud și-au luat zborul mașinile zburătoare care au participat la prima cursă de acest fel. Piloții și Zephatiali Walsh și Fabio Tishcler nu au fost actualmente în vehicul, ci au ghidat vehiculele zburătoare de la distanță în circuitul de un kilometru de lăngă Adelaide. Acesta a fost conturat cu ajutorul tehnologiei de realitate augmentată.

Alte articole: O nouă lovitură din partea Opel. Constructorul german recheamă în service sute de mii de mașini

Cursa a fost strânsă, însă nu a fost lipsită de momente „tensionate” cu viraje foarte strânse și manevre de depășire extrem de riscante. Walsh a reușit să căștige cursa, care a ținut aproximativ 4 minute. Quadcopterele au o lungime de 4,1 metri și au atins o viteză de aproximativ 100 de kilometri pe oră.

Cu un pas mai aproape de viitor! Prima cursă cu un vehicul zburător a avut loc!
Cu un pas mai aproape de viitor! Prima cursă cu un vehicul zburător a avut loc!

„De îndată ce luminile au devenit verzi, am devenit concurenți care concurează pentru un loc în istoria acestui sport și mașini zburătoare ca viitoarea revoluție a transporturilor. Nu aș putea fi mai mândru să știu că pentru totdeauna voi fi primul câștigător al unei curse de mașini zburătoare electrice și aștept cu nerăbdare să-mi păstrez coroana pe măsură ce vom face curse în jurul lumii în următoarele luni”, a spus Walsh.

Mașinile zburătoare visează să „fure” locul curselor de Formula 1

Cele două mașini de curse eVTOL (decolare și aterizare verticală electrică) sunt rezultatul muncii depuse de Alauda Aeronautics. Acestea sunt vehicule zburătoare cu patru rotoare fără echipaj și sunt alimentate cu electricitate. În prezent, cursele sunt operate la distanță, însă se dorește ca în viitorul apropiat, până în 2023, să lanseze și zboruri cu echipaj.

Alauda Aeronautics are ținte înalte, sperând pentru vehiculele lor că într-o zi ar putea deveni o nouă formă de sport cu motor care rivalizează cu Formula 1. Ei chiar cred că această tehnologie ar putea fi în pragul unei mari revoluții în transporturi.

„Fiecare moment de transformare în transportul uman a fost accelerat de motosport. Pe măsură ce ne aflăm în pragul marelui salt înainte al secolului 21 în ceea ce privește îndeplinirea promisiunii de mașini zburătoare, rolul pe care îl joacă competiția este la fel de important ca întotdeauna”, a declarat Matt Pearson, fondatorul seriei de curse Airspeeder.


Citește și: Românii reclamă probleme la Dacia Spring: „Este o greșeală gravă de proiectare”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult