- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia: Am iesit bine din criza, am crescut cu 20% pe piata occidentala

08 Jul, 14:48 • razvan.codorean
Dacia a vandut in primul semestru din acest an 181.826 de unitati atat in Romania cat si in strainatate, in crestere cu 18,2% fata de primele 6 luni din 2010, a anuntat joi Fabrice Cambolive (foto), directorul comercial al companiei, intr-o conferinta de presa. Cel mai important avans a fost marcat pe pietele externe, de 20%.
Dacia: Am iesit bine din criza, am crescut cu 20% pe piata occidentala

„Dacia a iesit cu bine din criza. Planurile noastre s-au indeplinit pana acum si speram ca si urmatorul semestru va aduce cresterea de vanzari preconizata”, a declarat Fabrice Cambolive.

„Am crescut cu 20% pe piata occidentala, ceea ce este remarcabil, avand in vedere conditiile pietei si concurenta”, a mai spus oficialul Dacia, referindu-se la rezultatele primului semestru din 2010.

Compania a vandut pe piata romaneasca 19.294 unitati (o cota de piata de 33,5%) si peste 123.000 de unitati in Occident.

Pe piata franceza, Dacia a comercializat in prima jumatate a anului 64.287 unitati, fiind a sasea marca de pe aceasta piata.

In Germania, producatorul auto a vandut 17107 unitati, in Italia 14755 unitati, iar in Spania 12.144. In topul vanzarilor se mai afla Algeria, cu 11.145 unitati vandute, Maroc cu 9.419 unitati si Turcia cu 6.667 unitati.

Cambovile: Cresterea TVA va afecta vanzarile Dacia

Dacia se asteapta ca vanzarile sa scada in volum, in perioada urmatoare, ca urmare a cresterii TVA de la 19% la 24%, cu 10-15.000 de automobile.

Fabrice Cambolive, directorul comercial al companiei, a declarat ca se asteapta la un recul al vanzarilor in luna iulie. „In iunie am inregistrat o crestere de vanzari, deoarece clientii nostri s-au grabit sa isi cumpere masinile inainte de cresterea TVA. In perioada urmatoare ne asteptam sa vedem si cealalta parte a monedei”, a spus Cambolive.

El crede ca scaderea vanzarilor va fi compensata de Programul Rabla. „Speram ca pana la finele anului sa vindem 100.000 de automobile”, a spus oficialul companiei.

Oficialii Dacia preconizeaza ca anul 2011 sa aduca o relansare a vanzarilor. „In 2010 ne asteptam ca piata europeana sa scada cu 7%, ca urmare a retragerii treptate a programelor de stimulare a vanzarilor auto. Aceasta scadere va fi insa compensata de intrarea pe alte piete, emergente. Speram ca anul 2011 sa fie mult mai bun decat 2010”, a precizat Cambolive.

35.000 comenzi pentru Duster. Clientii trebuie sa astepte pana in decembrie

Dacia a inregistrat peste 35.000 de comenzi pentru modelul Duster, asfel ca listele de asteptare pentru livrarea masinii se intind pana in luna decembrie.

Fabrice Cambolive a declarat ca modelul se bucura de succes, mai ales la export si din acest motiv, Dacia a ajuns sa aiba probleme cu livrarile masinilor.

„Sunt peste 32.000 de comenzi pe pietele occidentale. Incercam sa realizam stocuri, insa s-a ajuns ca in Franta, asteptarea clientilor sa dureze pana in decembrie. Incercam sa gasim cele mai bune solutii pentru a creste productia la Mioveni, in asa fel incat sa operam comenzile cat mai repede”, a declarat Cambolive.

Incercam sa gasim mixul de productie in asa fel incat sa producem cat mai mult, cat mai repede. Discutam inclusiv cu furnizorii de subansamble”, a mai spus oficialul Dacia.

Probleme cu livrarile sunt si pe piata romaneasca, unde Dacia are peste 3.000 de comenzi. Totusi, Cambolive a mentionat ca in Romania, termenele de asteptare sunt ceva mai scurte.

Compania a vandut 12.000 unitati Duster, de la lansarea modelului si pana in prezent.