- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia Duster, la mare cautare pe plajele din Italia: Vezi cum vand italienii SUV-ul romanesc

17 Aug, 00:02 • razvan.codorean
Dacia Duster face furori in Italia, de unde comenzile vin pe banda rulanta. Potrivit dealerilor italieni, acesta este rezultatul campaniei de promovare declansata de Renault, care face publicitate noului model inclusiv pe plajele de lux de pe malul Adriaticii.
Dacia Duster, la mare cautare pe plajele din Italia: Vezi cum vand italienii SUV-ul romanesc

Noul model de la Dacia se vinde ca painea calda la export. Francezii isi freaca mainile de bucurie. Pentru modelul Duster, Dacia a primit in acest an peste 35.500 comenzi la export. SUV-ul low-cost produs in Romania a ajuns, astfel, sa genereze 9% din vanzarile totale ale Dacia in Europa.

Cele mai multe comenzi pentru Duster vin din Franta, Germania si Italia, de altfel principalele piete de export pentru producatorul roman. Cresterea vanzarilor si implicit a cotei de piata a Dacia se datoreaza, in mare masura, preturilor competitive la care sunt vandute modelele produse in Romania, dar si campaniilor promotionale care au starnit interesul cumparatorilor.

Daca pana in acest an, Dacia era privita mai mult ca un fel de ruda saraca, ca o cenusareasa a Renault, modelele Logan si Sandero nefiind foarte puternic promovate in ciuda vanzarilor in crestere, odata cu lansarea Duster, lucrurile s-au schimbat fundamental.

Un bun exemplu il constituie Italia, acolo unde Dacia Duster este prezent alaturi de ultimele modele Renault in toate show-room-urile. Mai mult, interesul pentru SUV-ul romanesc i-a determinat pe managerii de la Renault sa prezinte automobilul si in cele mai cunoscute destinatii de vacanta, una dintre ele fiind statiunea Viareggio.
[gallery:132]

”Am adus masina mai aproape de clienti. Sa o vada cu ochii lor si sa se asigure astfel ca pretul mic nu inseamna ca s-a facut rabat la calitate”, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Mario Benatalle, reprezentantul unui dealer Renault prezent in statiunea Viareggio.

”Dacia a crescut mult in notorietate, Sandero s-a vandut foarte bine anul trecut, iar de la lansarea noului model, avem numai semnale pozitive. Ideea aducerii masinii pe faleza, langa plaja, a fost una buna. Am avut cateva zeci de clienti pana acum”, a declarat italianul.

Italienii, contrariati de pretul Duster-ului

Modelul Dacia Duster este expus, alaturi de alte doua modele Renault, in cel mai important loc din statiune, acolo unde, in fiecare seara, au loc spectacole la care asista sute de turisti.

”E o masina interesanta. Nu inteleg insa cum de au ajuns la acest pret?”, ne-a declarat Luigi, un italian in varsta de 34 de ani, sofer de Fiat Multipla. ”Motor Renault, habitacul arata ok, nu prea imi plac scaunele, ca sunt cam tari. In rest, ce sa zic. Masina arata foarte bine”, spune italianul, nerabdator sa incerce un drive-test cu masina romaneasca. In preajma masinii intalnim si un cuplu din Franta, curiosi sa o vada.

”Am vazut reclama la TV, in tara, insa n-am ajuns sa il vad cu ochii mei. Din cate vad, masina arata bine. Nu stiu, insa, la nivel calitativ, cum sta Duster-ul. Am vazut destule review-uri negative in presa, mai ales legate de stabilitate si fiabilitate. Cert este ca, asa, la prima vedere, am o impresie pozitiva. Ar fi o masina buna in special pentru mers la tara, ca are ampatamentul ridicat. Si pretul, mai ales pretul, este foarte bun”, spune francezul.

Pretul modelului expus pleaca de la 12.096 euro si poate ajunge, in varianta full-option, la 16.756 euro.

Dincolo de politeturi, cert este ca masina atrage privirile turistilor. Iar pentru dealer, asta inseamna foarte mult.

”Am avut, de la 1 iulie, de cand am adus masina aici, peste 1000 de persoane care s-au interesat de masina, de configuratie, de leasing etc. La fel se intampla si in celelalte statiuni. Ne gandim sa mergem si dupa sezonul estival pe acest tip de promovare. Cred ca este cel mai eficient”, ne-a declarat reprezentantul Renault-Dacia.

In Italia, Dacia a vandut in primul semestru 13.755 automobile. Italia este a treia piata de desfacere pentru producatorul roman, dupa Franta, unde s-au vandut in primele sase luni 64.287 masini si Germania, cu 17.107 vehicule. ”Cel mai bine s-a vandut pana acum Sandero, insa Duster-ul ma astept sa ne dubleze cifra de afaceri pana la finele anului”, a declarat dealerul italian.

Dacia a vandut, in total, in primul semestru din acest an peste 181 000 de vehicule, in crestere cu 18,2% fata de cele 153 874 unitati livrate in perioada similara a anului trecut. 123.000 au mers la export.