- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia la Salonul Auto de la Paris: Duster-ul, in vizorul specialistilor (FOTO si VIDEO)

01 Oct, 14:50 • razvan.codorean
Zeci de jurnalisti si specialisti in industria auto au vizitat standul Dacia de la Salonul Auto de la Paris, care isi deschide sambata portile pentru public. Modelul care a atras cel mai mult interesul a fost SUV-ul Duster, cea mai bine vanduta masina romaneasca de pe piata franceza.
Dacia la Salonul Auto de la Paris: Duster-ul, in vizorul specialistilor (FOTO si VIDEO)

La standul Dacia sunt expuse mai multe variante ale modelelor Logan, Sandero si Duster. Chiar daca nu prezinta niciun model nou, Dacia ofera totusi noi variante de dotari si motorizare.

Printre acestea se numara un model Dacia Duster echipat cu un propulsor de 1,6 litri, cu 16 valve (110 Cai Putere), adaptat sa functioneze pe bioetanol (Flexfuel). Un alt model prezinta panouri de protectie din plastic pentru usi si aripi, precum si cu un scut prelungit pentru bara de protectie din fata.

De asemenea, Dacia Sandero Stepway a primit, in premiera, un motor turbo diesel de 1,5 litri dCi, Euro 5, care dezvolta 90 Cai Putere (+5 Cai Putere).

Vezi fotografii de la standul Dacia pe site-ul automarket.ro

Printre gazdele standului Dacia de la Paris se afla si fostul mare pilot de formula 1, Alain Prost.

[dbvideo=497]

Publicul va avea acces la targ in perioada 2-17 octombrie.

Dacia pregateste noul Logan

Chiar daca la Paris nu a venit cu nicio premiera, asta nu inseamna ca cei de la Dacia stau degeaba. Dimpotriva. Pregatesc in mare secret noul Logan.

Noul model a trecut demult de faza schitelor si se afla in procesul de pre-productie. Cei 54 de furnizori locali si cei 134 furnizori externi ai Dacia au primit deja comenzile pentru noile componente.

Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe a declarat, cum era de asteptat, ca detalii despre noua masina nu pot fi date publicitatii. O strategie normala in industria auto, acolo unde secretul tehnogic este considerat fundamental pentru succesul produsului.

La fel ca in cazul proiectului X90 (Logan), si in cazul noului model, ce a primit numele de cod X52, au aparut insa, pe surse, primele detalii.

„Primul model va fi cu siguranta o berlina, o masina de familie construita pe o platforma noua, tot la fel de spatioasa, insa ceva mai bine ingrijita si ma refer aici in principal la liniile caroseriei si tot ce inseamna interior”, spune analistul auto Daniel Costea.

In fapt, principala schimbare va fi cea la nivelul caroseriei. Noua masina este vazuta undeva intre Renault Fluence, Ford Focus si Chevrolet Cruze.

”Loganul a fost destinat pietelor emergente si numai datorita crizei a ajuns sa fie vanduta cu succes pe pietele occidentale. Noua gama X52 va depasi acest nivel. Vom vedea prima masina globala a Dacia, in fapt primul automobil destinat tuturor pietelor internationale”, afirma analistul Razvan Marinescu, de la Auto Show-room.

Mai multe detalii despre noul Logan puteti citi intr-o analiza DailyBusiness.ro intitulata Dacia pregateste noul Logan: Cum va arata viitoarea generatie X52

Vanzari in crestere pentru Dacia

Potrivit unui comunicat de presa al Renault, citat de Mediafax, vanzarile de autoturisme Dacia la nivel global au crescut cu 12,1% in primele opt luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 221.092 unitati.

In perioada analizata, vanzarile de autovehicule comerciale usoare ale Dacia au avansat cu 44%, la 15.839 de unitati, potrivit unui comunicat Renault.

Totodata, modelul SUV Duster, lansat in aprilie, a ajuns la vanzari de aproape 30.000 de unitati pana la finele lunii august, iar alte 64.000 de masini au fost comandate la nivel mondial.

Dacia inregistreaza succes pe majoritatea pietelor importante pentru companie, se arata in comunicat, fiind lider de vanzari in Romania si pe pozitia a sasea in topul marcilor din Franta. In nordul Africii (excluzand Egiptul) vanzarile Dacia au urcat cu 4,5%, la 26.310 unitati. Astfel, cota de piata din Algeria a urcat cu un punct procentual, la 10,4%, iar in Maroc cu doua puncte procentuale, la 20,4%.

In primele opt luni ale anului, cea mai importanta piata de export a Dacia a fost Franta (76.255 de unitati), urmata de Germania (23.949 unitati), Italia (15.368 unitati) si Spania/Insulele Canare (14.285 unitati).

Evolutia pozitiva a Dacia in vestul Europei refelecta o schimbare a mentalitatii cumparatorilor, noteaza grupul Renault. Potrivit unui studiu realizat in acest an, 29% din europenii care intentioneaza sa cumpere o masina noua isi propun sa cheltuiasca sub 8.000 de euro.