- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia, mașina preferată a italienilor! Vânzările au explodat: 20.000 de vehicule vândute la începutul anului

11 Mar, 14:44 • Fundeanu Madalina
Dacia este marca preferată de mașini a șoferilor italieni. S-au înregistrat aproape 20.000 de vehicule vândute în Italia la începutul acestui an.
Dacia, mașina preferată a italienilor! Vânzările au explodat: 20.000 de vehicule vândute la începutul anului

În primele două luni ale anului, Dacia a înregistrat aproape 20.000 de vehicule vândute în Italia, ajungând la o creștere de 17,6% față de aceeași perioadă din 2023, conform știripesurse.ro.

Dacia, marca preferată de mașini a șoferilor din Italia

Dacia continuă să înregistreze o creștere pe piața italiană, încheind primele două luni ale anului 2024 cu aproape 20.000 de vehicule vândute (19.863 de unități), ceea ce reprezintă o creștere de 17,6% față de aceeași perioadă a anului anterior. Acest rezultat a dus la o creștere a cotei de piață a mărcii Dacia la 6,1%, consolidându-și poziția ca marca preferată de clienții particulari din Italia.

În perioada ianuarie-februarie, alimentarea cu GPL a fost în topul preferințelor clienților particulari pentru automobilele Dacia, în timp ce motorina a scăzut la puțin peste 6% din totalul vânzărilor. Ponderea motorizărilor pe benzină a rămas stabilă în comparație cu perioada anterioară.

Citește și: Guvernul pregătește închiderea Uber și Bolt. 50.000 de șoferi vor rămâne fără venituri

Dacia
Dacia

În altă ordine de idei, versiunile electrificate ale gamei sunt din ce în ce mai populare printre clienți, iar gama se va extinde în 2024 cu noile versiuni full hybrid și mild hybrid ale modelului Duster.

În ceea ce privește modelele, Sandero și-a menținut poziția de cel mai bine vândut automobil străin în Italia, în timp ce Duster a dominat clasamentul celor mai populare SUV-uri în rândul clienților particulari italieni.

Totodată, modelul Jogger își păstrează poziția de lider în topul celor mai bine vândute modele din segmentul C (cu excepția SUV-urilor) pentru clienții privați la începutul anului 2024. În același timp, modelul Spring, în așteptarea noii generații care va fi lansată în vară, s-a clasat pe locul al doilea în topul mașinilor electrice din segmentul A în primele două luni ale anului.

În cadrul gamei Dacia, modelul Sandero reprezintă în prezent aproximativ 64% din totalul vânzărilor către clienții particulari, în timp ce pe locul al doilea se situează modelul Duster (care așteaptă lansarea noii generații în luna iunie) cu un procentaj de aproape 29%. Restul de aproximativ 8% din vânzările către clienții particulari sunt împărțite între modelele Jogger și Spring.

Vezi și: Urmează 3 luni de groază pentru românii care merg în Bulgaria. CNAIR anunță restricțiile momentului