- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia va lansa un nou model de mașină. Mini Duster va fi primul SUV românesc de segment B

13 Sep, 19:32 • Alexe Raluca
Dacia a anunțat că se pregătește de lansarea unui nou și inedit model de mașină. Autoturismul va fi plasat în segmentul intermediar dintre Sandero și Duster. Conducerea Dacia a vorbit și despre apariția celui mai mare model de mașină produs vreodată de compania deținuță de grupul francez Renault.
Dacia va lansa un nou model de mașină. Mini Duster va fi primul SUV românesc de segment B

Dacia a anunțat că în curând va fi lansat un nou model de mașină, urmând ca acesta să își facă loc între Sandero Stepway și SUV-ul Duster în gama lor de vehicule. Vestea a fost dată chiar de vicepreședintele grupului Renault.

Citește și: Probleme la Mioveni, recheamă în service 6.000 de exemplare Dacia Spring, inclusiv în România

Dacia vine cu o surpriză pe piața auto: mini-Duster va fi disponibil curând

Vestea că o nouă mașină îș i va face loc printre SUV-urile Dacia a fost făcută în cadrul Salonului Auto de la München. Gilles le Borgne, vicepreședintele executiv al Renault Group și directorul de inginerie al companiei, a confirmat că producătorul român are planuri de a introduce un nou model poziționat între Sandero și Duster, conform informațiilor oferite de Profit.ro.

În vitorul apropiat, mai exact în următorii doi ani, Dacia are în pregătire două lansări majore. Acestea includ noua generație a modelului Duster și debutul noului SUV Bigster, cel mai mare vehicul produs de companie până în prezent. Pe lângă aceste proiecte, producătorul de la Mioveni lucrează și la dezvoltarea unui alt model, cu dimensiuni ceva mai compacte, plasat în segmentul intermediar dintre Sandero și Duster, estimat la o lungime maximă de 4,2 metri. Posibilitatea de a introduce pe piața auto un astfel de automobil a fost discutată anterior de Xavier Martinet, vicepreședintele pentru marketing, vânzări și operațiuni al Dacia, iar acum a fost confirmată de Gilles le Borgne, vicepreședintele grupului Renault.

Astfel, planul de a aduce pe piață un nou SUV de segment B va acoperi spațiul dintre Sandero Stepway și viitorul Dacia Duster 3. Acest spațiu se va lărgi în curând, deoarece noua generație Duster va avea dimensiuni mai mari decât modelul actual. Lansarea acestui nou model este programată pentru după anul 2025, după dezvăluirea versiunii de producție a SUV-ului Bigster, însă nu mai târziu de 2028, când va fi momentul debutului noii generații de Sandero.

Dacia este în prezent implicată în dezvoltarea noii platforme CMF-B cu specificații de intrare, care va include și o variantă electrică, denumită CMF-BEV. Acestă platformă va sta la baza viitoarelor modele electrice ale producătorului și va fi lansată în concordanță cu planul de interzicere a motoarelor cu combustie, prevăzut pentru anul 2035.

Citește și: În cât timp a ajuns o Dacia Spring de la Fălticeni la Saturn

Tags: