- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Fiat pregateste masina \’anti-criza\’, modelul low-cost Seicento

27 Sep, 14:51 • razvan.codorean
Italienii de la Fiat pregatesc lansarea modelului lowcost Seicento, un automobil cu dimensiuni mai reduse si un pret mai mic decat Panda.
Fiat pregateste masina \'anti-criza\', modelul low-cost Seicento

Potrivit jurnalistilor de la autocar, noua masina, cu patru locuri, va avea o lungime mai mica de 3 metri, in genul modelului rival Toyota iQ.

Masina va fi propulsata, cel mai probabil, de gama de motoare disponibile pe Panda si, in plus, de noul motor TwinAir cu doi cilindri.

Autocar scrie ca versiunea entry-level a lui Seicento va fi mai mica decat Panda si va fi mai ieftina. Fiat Panda se vinde, in prezent, cu preturi ce pornesc de la 8.571 euro, pentru motorizarea 1.1 de 54 CP.

Lansarea lui Seicento, prevazuta pentru anul viitor, ar putea duce la suspendarea proiectului Topolino.

Topolino, prea scump pentru criza

Potrivit jurnalistilor, Topolino, ce ar urma sa repuna in drepturi legendarul model care in urma cu 55 de ani facea furori in Europa, este considerat un automobil inadecvat acestor vremuri de criza. Cu toate acestea proiectul nu a fost abandonat, ci doar amanat pana dupa criza.
[img=901]Fiat Topolino[/img]
Topolino, ca si Seicento, ar urma sa aiba dimensiuni reduse – o lungime de numai 3,2 metri, o caroserie in doua usi si un design ce pare a fi o combinatie intre linia lui 500 (la partea frontala) si Panda (la partea din spate).

Sub capota, inginerii de la Fiat au montat un motor cu doi cilindri ce dezvolta 85 de cai putere.

Conform unor surse din cadrul departamentului tehnic, Fiat intentiona sa asambleze viitorul sau vehicul urban in Serbia, la uzina Zastava.

Iesita din productia de serie in 1955, prima generatie a micului Topolino a reusit sa fie vanduta in peste 500.000 de exemplare.