Auto

Ford a lansat productia noului motor Ecoboost la Craiova (Galerie Foto)

22 Apr, 14:45 • traian.badulescu
Ford Motor Company a lansat luni productia motorului de 1,5 litri, al cincilea membru al familiei EcoBoost, la uzina de la Craiova, Romania.
Ford a lansat productia noului motor Ecoboost la Craiova (Galerie Foto)

Noul motor va fi mai intai introdus pe piata chineza pe noul Ford Mondeo, model ce va fi lansat la finalul acestei luni la Salonul Auto de la Shanghai 2013.

Ulterior, noul motor de 1.5 l EcoBoost va echipa modelul Fusion in America de Nord in cursul acestui an, respectiv noul Mondeo in Europa.

Ford are acum capacitatea de a construi 1,6 milioane de motoare EcoBoost anual si extinde numarul de fabrici care produc motoare EcoBoost in Europa, Asia si America de Nord. 

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este dotat cu tehnologia turbo EcoBoost, injectie directa de combustibil si supape cu distributie variabila, generand puterea unui motor mai mare si consumul unui propulsor de mici dimensiuni.rai

Acesta reprezinta al doilea motor construit la uzina din Craiova, dupa EcoBoost de 1 litru. Investitiile totale ale Ford in Romania depasesc 800 de milioane de euro, din care 230 de milioane de euro sunt in uzina de motoare.

In prezent, in aceasta uzina sunt produse circa 1.000 de motoare pe zi, in doua schimburi. Uzina de motoare are 1.000de angajati, din care 350 femei si 650 barbati.