- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Michelin cere actionarilor 1,2 miliarde de euro

28 Sep, 16:51 • razvan.codorean
Concernul francez Michelin, al doilea mare producator de anvelope din lume, va lansa, pe 30 septembrie, o emisiune de drepturi de preemtiune in valoare de 1,2 miliarde euro, relateaza Bloomberg.
Michelin cere actionarilor 1,2 miliarde de euro

Michelin a anuntat ca fondurile vor fi destinate finantarii dezvoltarii activitatilor in strainatate, in special a investitiilor din India, Brazilia si China.

Michelin vrea ca sa finanteze cheltuieli de 1,6 miliarde de euro in 2011 si ulterior, comparativ cu circa un miliard de euro in acest an.

In cadrul emisiunii, ce se va derula in perioada 30 septembrie-13 octombrie si care va fi gestionata de BNP Paribas, in colaborare cu Citigroup si Credit Agricole, actionarii vor putea cumpara doua titluri noi pentru 11 detinute, la pretul de 45 de euro pe unitate.

Pretul de vanzare al drepturilor de preemtiune este cu 31% sub cel inregistrat de titlurile Michelin la inchiderea tranzactiilor de luni. In urma anuntului privind lansarea emisiunii, titlurile companiei franceze au scazut cu 8,8%, la 59,55 euro pe unitate, inregistrand cel mai amplu declin dupa aprilie 2009, revenind ulterior la 59,68 euro pe unitate.