- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Nemtii cresc performantele Duster-ului cu 30%, cu un kit de 229 euro

14 Sep, 11:03 • razvan.codorean
Casa de tuning germana RaceChip a lansat doua kituri de tuning pentru SUV-ul Dacia Duster care cresc performantele masinii cu pana la 30%.
Nemtii cresc performantele Duster-ului cu 30%, cu un kit de 229 euro

Cele doua kituri

sunt dedicate unitatii diesel de 1.5 litri dCi de 110 cai putere.

Prima varianta, ce costa doar 129 euro, propune un kit care creste performanta motorului cu 26%, de la 110 la 139 cai putere. Cuplul creste, de asemenea, de la 240 la 306 Nm.

A doua varianta, RaceChip Pro, ce costa 229 euro, creste puterea motorului cu 30% si a cuplului cu 33%, de la 110 la 143 cai putere, respectiv la 321 de Nm.
[img=866][/img]

Inginerii germani afirma ca cele doua kituri, pe langa faptul ca cresc performantele motorului, ii reduc consumul de carburant.

Interes major pentru Duster

Si casele germane de tuning Elia AG si Cobra au lansat, recent, pachete speciale de accesorii pentru SUV-ul romanesc. Potrivit expertilor, acest lucru denota interesul nemtilor pentru Duster si asigura garantia ca produsul este unul cerut de piata.

Specialistii in tuning de la Cobra propun un model cu un aer agresiv, dat de grila frontala masiva si evacuarile din inox, bara de protectie cromata cu diametrul de 66 mm si de setul de praguri laterale tubulare.

Pentru a sublinia si mai mult imaginea de putere, Duster-ul a primit si jante din aliaj de 18 inch si cauciucuri de 225/50.

Solutia de tuning a casei Cobra a fost lansata la putin timp dupa ce un alt jucator important din piata de specialitate, Elia AG a lansat un pachet de dotari speciale pentru modelul romanesc.

Elia propune doua variante de tuning, unul mai simplu, botezat „Adventure” si un altul ceva mai complex, ce aduce o imagine complet noua masinii produse in Romania.

Primul pachet include, in principal, o bara de protectie frontala si praguri laterale, ambele cromate.

Cel de-al doilea kit de tuning include, pe langa cele de mai sunt, spoilere noi, proiectoare de ceata cu LED si jante speciale.

Inginerii de la Elia AG propun si un kit de engine tuning. Motorul diesel de 1,5 litri dCi a fost upgradat, astfel, primind 12 cai si 25 de Nm in plus, pana 122 de cai putere si 265 de Nm, cu 12 cai si 25 de Nm in plus. Kitul costa 589 de euro.