- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Noua Honda Insight, lansata la Frankfurt

13 Sep, 11:47 • razvan.codorean
Honda prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA) 2011 noua varianta a Honda Insight. Automobilul vine cu un nou design exterior incluzand o noua grila frontala. Elementele spatiului interior au fost imbunatatite pentru a obtine o calitate superioara prin oferirea a doua variante de culori interioare.
Noua Honda Insight, lansata la Frankfurt

Vizibilitatea posterioara a fost imbunatatita, iar spatiul pentru pasagerii posteriori a fost modificat. De asemenea, au fost aduse modificari motorului si suspensiilor pentru a oferi mai multa stabilitate si un nivel superior de confort. Sunt disponibile doua noi culori exterioare.

Modelul Insight 2012 va fi disponibil fie cu jante de 15” fie cu jante de 16”. In ambele cazuri, nivelul emisiilor CO2 este imbunatatit cu 5 g/km – ceea ce inseamna ca versiunea cu jante de 15” are un nivel de emisii de CO2 de doar 96 g/km*, iar versiunea cu jante de 16” de 100g/km.

Consumul de combustibil a fost imbunatatit cu ajutorul aerodinamicii imbunatatite si a eficientei trenul de rulare. Frecarea redusa a motorului si eficienta CVT impreuna cu sistemul imbunatatit de aer conditionat ce dispune de un nou spatiu de depozitare cu racire, toate acestea contribuie la obtinerea unui nivel redus al consumului de combustibil.

Designul exterior este actualizat pentru a scoate in evidenta modelul Insight prin intermediul stilului eficient si aerodinamic. Noul model include un nou design al grilei si al barei de protectie si, de asemenea, modificari ale farurilor.

Partea posterioara beneficiaza de un nou spoiler ce ajuta la imbunatatirea vizibilitatii posterioare. Detaliile ornamentelor placutei de inmatriculare au fost modificate precum si grupurile optice posterioare al caror contur este albastru pentru a sublinia identitatea hibrida.

La interior, noile caracteristici includ un nou material pentru tapiteria scaunelor si panouri cu aspect de lemn negru. Spatiul posterior a fost redesenat pentru a oferi un spatiu mai mare cu 10 mm pentru zona capului. Acest lucru a fost obtinut prin ajustarea unghiului banchetei posterioare si prin remodelarea zonei capului astfel incat aceasta sa dispuna de linii curbe la margini.

Confortul soferului si al pasagerului a fost imbunatatit prin reducerea intruziunii motorului si a zgomotelor produse de suspensii si de anvelope.  Acum bratele inferioare ale suspensiei fata sunt din aluminiu si nu din otel, iar noile anvelope au redus nivelul zgomotului din cabina.

Modelul Insight dispune de propulsorul 1.3 litri i-VTEC, eficient, compact si de un motor electric. Combinatia dintre acest propulsor si motor este disponibila si pentru noul model Jazz Hybrid, iar ambele modele beneficiaza de abilitatea de a functiona doar pe motor electric in anumite conditii.

Combinatia dintre caroseria ultra-aerodinamica si un tren de rulare hibrid paralel confera extraordinare performante cu nivel redus de emisii nefiind vorba doar despre un nivel de 96 g/km* de emisii CO2.