- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Pozele \”spion\” cu Dacia Coupe ar putea anunta primul SUV din istoria Dacia

06 Feb, 00:01 • razvan.codorean
Fotografiile lansate joi pe mai multe site-uri auto in care se prezinta cateva elemente vizuale atribuite unui model Dacia Coupe ascund de fapt detaliile de design ale primului SUV (sport utility vehicle - n.r.) din istoria constructorului roman de automobile, estimeaza specialistii auto, pentru DailyBusiness.ro.
Pozele \spion\ cu Dacia Coupe ar putea anunta primul SUV din istoria Dacia

Lansarea unui coupe (model cu 2 portiere – n.r.) de catre Dacia ar fi o misiune extrem de riscanta, avand in vedere situatia din piata auto dar mai ales asteptarile publicului roman, spun specialistii, care nu cred ca uzina din Mioveni si-a propus un asemenea demers.

Fotografiile prezentate pe Internet reprezinta un studiu de design. Nu cred ca reprezinta mai mult decat atat”, estimeaza expertul Marius Carp, fostul director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
[img=100][/img]
„Daca ar fi insa sa le luam in calcul, avand in vedere proportiiile liniilor, se indreapta mai degraba spre varianta unei masini din alta clasa, probabil a SUV-ului aflat in dezvoltare”, a mai spus analistul.

Analistul auto Daniel Costea crede ca fotografiile teaser (care lasa sa se vada doar anumite detalii de design ale modelului, fara sa fie dezvaluita imaginea intregii masini – n.r.) sunt reale, varianta confirmata si de surse din cadrul Renault pentru site-ul carscoop.com.

Expertul considera insa ca aceste imagini pot ascunde si „secretele” noului Logan, o masina aflata pe plansetele de proiectare si care ar urma sa fie lansata in 2010-2011.

„Poate fi SUV-ul, varianta destul de credibila, dar pot ascunde si detaliile noului Logan. Renault are nevoie de un nou produs, un nou ambalaj pentru modelul sau de succes, imbatrinit moral. Probabil aceasta noua masina (noua generatie Logan – n.r.) va fi lansata cel mai devreme la finele anului viitor, sau in 2011. Totul va depine insa de cum va evolua piata auto internationala”, a spus analistul.

Jurnalistii de la carscoop.com spun despre conceptul prezentat in fotografii ca ar semana cu Volkswagen Scirocco. Imaginile nu sunt suficient de clare pentru a da o imagine de ansamblu asupra modului cum va arata masina.

[img=101][/img]

Conducerea Dacia a refuzat sa faca comentarii legate de fotografiile aparute pe internet.

Dacia ar putea lansa SUV-ul la Geneva

Primul SUV din istoria Dacia ar putea fi lansat la Salonul de la Geneva, ce are loc intre 3 si 15 martie. Specialistii spun ca exista 90% sanse ca acest lucru sa se intample, mai cu seama ca tot la Geneva, in 2006, Dacia a lansat un alt concept, Logan Steppe, cel care a stat la baza modelului Logan MCV (break).

In cadrul salonului auto de la Geneva, grupul Renault va lansa si noul Clio, restilizat, care se va vinde in Romania din luna mai. Datele despre motorizari si preturi nu se cunosc inca.

[quote=Marius Carp, fost director APIA]Dacia SUV este o prioritate pentru constructorul roman, mai cu seama ca vanzarile Loganului au scazut puternic. In vremuri de criza, cea mai buna strategie este sa iti largesti gama de produse, pentru a prinde o plaja cat mai mare de cumparatori[/quote]
Analistii auto estimeaza ca modelul pe care il pregateste Dacia ar putea fi inspirat din conceptul MCV Steppe, prezentat acum 3 ani, mai mult decat din Sandero Stepway, modelul crossover – SUV comercializat de Renault in America de Sud.

De altfel, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe declara anul trecut pentru DailyBusiness.ro ca SUV-ul Dacia va fi un model nou in gama Renault, adaptat preferintelor europenilor in materie de SUV-uri.

Cu o transmisie integrala preluata de la vechiul Nissan X-Trail, cu piesele de la Logan, dar mai ales de la Sandero, cu tractiunea integrala in varianta standard, francezii spera sa ofere un model cu un pret minim de 10.000 de euro si unul maxim de 15.000 de euro in varianta de top, spun specialistii. La capitolul motorizari, sunt luate in calcul o varianta de 1,6 litri si 90 CP si o alta de 1,5 dCi de 85 CP, combinata cu tractiunea integrala.

[img=102]Modelul Stepway se vinde cu succes in America Latina[/img]SUV-ul isi propune sa devina un concurent concurent serios in special pentru modele similare coreene, fata de care va fi mai ieftin cu cateva mii de euro – modelele vizate ar fi, in primul rand, cele dezvoltate de Hyundai si KIA.

Principala tinta a Dacia va fi reprezentata de pietele emergente, in principal fostul spatiu sovietic, acolo unde Lada si Volga au facut istorie.