- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Primul mini-automobil electric Mitsubishi ajunge in Romania in martie 2011

06 Sep, 15:30 • razvan.codorean
Mitsubishi Motors va aduce pe piata romaneasca in primavara anului viitor primul sau autovehicul electric de serie botezat i-MiEV. Pretul masinii va fi in jur de 33.000 euro.
Primul mini-automobil electric Mitsubishi ajunge in Romania in martie 2011

Modelul Mitsubishi i-MiEV va fi lansat oficial la salonul de la Paris, pe 30 septembrie, iar primele modele vor fi vandute la nivel international in luna decembrie 2010.

Modelul, inclus in clasa city-car, este bazat pe un motor electric de 64 CP alimentat de o baterie litiu-ion amplasata central, sub podea.

Inginerii de la Mitsubishi au anuntat ca i-MiEV va avea o autonomie de 160 de kilometri, in conditii normale urbane, iar reincarcarea bateriei se realizeaza in maxim 14 ore.

Modelul propune soferului trei moduri de rulare, maximum fan, maximum eco¬nomy si maximum regenerative, in functie de care bateria va fi consumata mai repede sau mai incet, in functie de modul in care este solicitata masina.

i-MiEV beneficiaza de o caroserie in cinci usi, un portbagaj de 246 de litri si dimensiuni de citadina: 3,40 m lungime, 1,47 m latime si 1,60 m inaltime.

Noul model va ajunge pe piata europeana la preturi pornind de la 33.000 de euro.

Mai multe detalii despre acest model puteti citi aici