- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Renault inaugureaza Centrul Tehnic de Incercari de la Titu

15 Sep, 08:24 • razvan.codorean
Francezii de la Renault inaugureaza, miercuri, Centrul Tehnic de Incercari de la Titu unde vor fi realizate o parte din testele de vehicule si piese auto concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault.
Renault inaugureaza Centrul Tehnic de Incercari de la Titu

Instalat pe locul unei foste baze militare aeriene de 330 de hectare, la jumatatea distantei dintre Pitesti si Bucuresti, Centrul Tehnic Titu cuprinde 100 de bancuri de incercari , destinate vehiculelor intregi si componentelor.

Testele permit recrearea unor conditii de functionare extreme: rezistenta la frig, simulator de expunere la soare, cabina de ploaie si altele.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevazute noua tipuri de piste, cu o lungime totala de 30 de km. Inelul de viteza, pistele deformate, zona de proiectie sub caroserie sau zonele de apa vor reproduce conditiile de rulare ale masinilor.

Centrul include si un laborator de analiza a materialelor.

Singurul centru de testari din Europa de Est

Renault Technologie Roumanie (RTR) a inceput lucrarile la centrul din Titu
in septembrie 2008. Acesta urma sa fie inaugurat la sfarsitul anului trecut.

Constructia centrului, singurul din Europa de Est si al doilea din Europa dupa cel din Franta, a fost insa suspendata, timp de cateva luni, din cauza crizei economice. Investitia a fost evaluata la 166 milioane de euro.

La evenimentul de miercuri vor participa presedintele Traian Basescu,
ambasadorul Frantei in Romania si COO Renault, Patrick Pelata.

Inaugurarea Centrului Tehnic de Incercari de la Titu face parte din proiectul Renault Technologie Roumanie (RTR), ce vizeaza constructia celui mai mare centru de inginerie al grupului Renault din afara Frantei.

Infiintat in iunie 2006, Renault Technologie Roumanie (RTR), cu 1.700 de ingineri si tehnicieni la sfarsitul anului trecut, include, printre altele, si Centrul de Design Europa Centrala, inaugurat in 2008 si Centrul de formare pentru angajati de la Bucuresti.
RTR are ca misiune principala dezvoltarea de proiecte de vehicule si piese pentru uzinele din regiunea Euromed.

Investitia totala pe termen lung a Grupului Renault in Renault Technologie Roumanie se ridica la peste 450 milioane euro.