- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Saab pregateste lansarea noului crossover 9-4X (GALERIE FOTO)

19 Oct, 10:40 • razvan.codorean
Suedezii de la Saab au prezentat galeria foto oficiala a noului lor crossover, 9-4X, model care va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles din aceasta toamna, relateaza automarket.
Saab pregateste lansarea noului crossover 9-4X (GALERIE FOTO)

Modelul este bazat pe platforma lui 9-3. Sub capota acestui model sta un V6 oferit in doua variante de putere – 265 CP si 300 CP. Saab 9-4X accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9.0 secunde.

Modelul 9-4X beneficiaza de un sasiu adaptiv, care ofera trei setari: Intelligent, Comfort, Sport.
[gallery:214]

Printre elementele tehnice al lui 9-4X sunt incluse si diferentialul spate cu alunecare limitata controlat electronic si sistemul de tractiune integrala cu variatorul de cuplu care regleaza in permanenta raportul dintre cuplul primit de puntea fata si cuplul motor primit de puntea spate.

Toate aceste elemente ar trebui sa ii confere lui 9-4X titlul de lider al segmentului crossover in materie de manevrabilitate.

Mai multe amanunte, pe automarket.ro

Victor Muller, CEO-ul companiei olandeze Spyker Cars NV, cea care a salvat SAAB de la faliment dupa ca a preluat-o de la GM, a declarat ca spera ca noul model sa contribuie la planurile de relansare a vanzarilor.

SAAB si-a propus sa vanda in acest an 16.000 automobile, dublu fata de anul trecut. Pana in 2012, noua conducere spera sa creasca treptat vanzarile pana la recordul inregistrat in 2001, de 41.000 unitati.