- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Smart lanseaza noua generatie fortwo in Romania. Preturile pleaca de la 8.395 euro + TVA (GALERIE FOTO)

21 Sep, 12:06 • razvan.codorean
Noua generatie smart fortwo va fi disponibila in Romania de la sfarsitul lunii septembrie 2010, a anuntat concernul Daimler. Masina, ce va costa in varianta de baza 8.395 euro + TVA, vine cu noi motoare si facilitati de ultima generatie.
Smart lanseaza noua generatie fortwo in Romania. Preturile pleaca de la 8.395 euro + TVA (GALERIE FOTO)

Noul model este propulsat de motorizari pe benzina de 45 sau 52kW care au fost modernizate si care stabilesc acum noi standarde, inregistrand emisii de CO2 de mai putin de 100g/km. Datorita emisiilor de doar 86g/km, smart fortwo cdi isi pastreaza pozitia de top in calitate de campion CO2.

Versiunea 62 kW consuma 4.9 litri de combustibil la suta de kilometri (corespunzand emisiilor de CO2 de 114 g/km). Puterea utila a versiunii BRABUS a fost ridicata de la 72 kW la 75 kW. In ciuda acestui fapt, cu 119g CO2 la suta de kilometri (cifra combinata), chiar si acest motor mai puternic ramane sub pragul de 120 de grame.

Pentru exterior, noua generatie fortwo ofera o noua gama de sapte culori, incluzand, pentru prima oara, o vopsea mata. Optiunea tridion safety cell este acum disponibila in alb, iar noile nuante de rosu si albastru extind gama de culori disponibile pentru plafonul versiunii cabrio.

Luminile optionale LED pentru condusul pe timp de zi si noile jante din aliaj ofera si mai multe optiuni de personalizare.

Noua generatie smart fortwo vine si cu un nou design al jantelor pentru rotile Monoblock VII din aliaj (16 inchi fata, cu anvelope 175/50 R 16, 17 inchi pe spate, cu avelope 225/35 R 17). Toba de evacuare BRABUS cu doua evacuari a fost, de asemenea, modificata.
[gallery:169]

Designul interior a fost si el modificat, in linie cu noul design interior de la smart. Volanul din piele cu 3 spite de la BRABUS, cu padele de schimbare a treptelor de viteze are acum butoane aditionale pentru operarea functiei optionale de pilot automat. La fel ca si in cazul celorlalte linii de echipare, tabloul de instrumente dispune de noul cadran.

Pentru ultima generatie de smart fortwo sunt disponibile mijloace de comunicatie si sisteme de divertisment de ultima ora .

Masina ofera un nou sistem audio multimedia de navigare u un ecran de 16,5 cm, un sistem integrat de navigare si cu un sistem hands-free Bluetooth. Ecranul touch permite operarea intuitiva si comoda a tuturor functiilor radioului, CD/DVD playerului, sistemului hands-free Bluetooth si navigatiei. Prin slotul de card SD pot fi incarcate muzica, videoclipuri sau imagini. Sistemul audio de navigare multimedia are porturi USB si AUX pentru dispozitive externe si o interfata pentru controlarea unui iPod.

Noul sistem audio de baza are, de asemenea, porturi USM si AUX pentru MP3 sau CD player. Navigarea printre functiile meniului este simpla datorita ecranului de mari dimensiuni, cu trei linii. Un sertar cu rama cromata, situat sub unitatea de operare ofera o facilitate de stocare pentru obiecte mici, precum monedele, pixurile sau cardurile.

Noua generatie smart fortwo ofera si un nou sistem de sunet surround. Sunetul este furnizat de catre un amplificator digital multi-canal, cu o putere de 8×40 Watt, difuzoare de inalta frecventa perfect integrate in triunghiurile din dreptul oglinzilor, difuzoare de frecvente medii in usi, difuzoare spate in stalpii B si un subwoofer sub scaunul soferului.

Mai multe detalii privind dotarile masinii puteti citi in materialul atasat acestei stiri.

Daimler a vandut din 1988 si pana in prezent peste 1,2 milioane de unitati smart fortwo. Masina se comercializeaza, in prezent, in 43 de tari de pe 5 continente.