- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Șoferii cu permisul categoria B ar putea fi nevoiți să susțină un alt examen pentru conducerea anumitor autoturisme!

01 Oct, 19:57 • Stefan Simion
Categoria B nu ar putea fi îndeajuns pentru șoferi de a se urca la volanul tuturor autoturismelor! Legea se schimbă, iar un nou examen va trebui să fie susținut de către milioane de români curând!
Șoferii cu permisul categoria B ar putea fi nevoiți să susțină un alt examen pentru conducerea anumitor autoturisme!

Deținerea umui autoturism SUV poate deveni o problemă pentru mulți dintre șoferii români și nu numai. Europarlamentara Karima Delli dorește să introducă un nou permis pentru conducerea unui SUV, astfel că acestea sunt autoturisme țintă în această perioadă pentru climă din cauza poluării și a altor anumite cauze precum pericolul pentru bicicliști și pietoni.

Permis categoria B
Permis categoria B

Siguranța rutieră este discutabilă!

Un comunicat realizat de către eurodeputatul Verzilor pune în discuție tematica ce compară, din punct de vedere al siguranței rutiere, autoturismele ușoare cu cele denumite SUV.

„Nu numai că ocupă mai mult spațiu și sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, dar în ceea ce privește siguranța rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele ușoare, cu consecințe mult mai grave.

Mai mult decât atât, permisul categoria B necesar în prezent pentru a conduce autoturismele și camionetele” nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme.”, a declarat eurodeputatul Verzilor, cel care are ca sarcină constituirea de noi reforme în ceea ce privește introducerea unui nou permis auto.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/real-estate/piata-imobiliara-aproape-de-blocaj-preturile-apartamentelor-ar-putea-scadea-cu-50-371387/

Categoria B+?

Europarlamentara Karima Delli dorește să instituie categoria B+ care va fi aferentă conducerii camionetelor și autoturimelor ce cântăresc mai mult de 1,8 tone. Totuși, acest permis nu poate fi obținut decât dacă deținătorul permisului deja existent cu categoria B are o vechime de doi ani, care sunt considerați de probă, iar vârsta este necesară a fi de peste 21 de ani, conform celor publicate de către Politico.

Penalizări și interdicții șoferilor din întreaga Europa?

Întâi de toate, Karima Delli a adus în discuție și câteva mărci care sunt incluse în această propunere, iar în acest sens sunt menționate următoarele: Audi Q7, Volvo XC90 și BMW X5. Totuși, fiind o propunere la nivel european, europarlamentara Karima Delli a pus toate detaliile la punct, astfel dorind să suprime incidentele, care au loc zilnic și într-un raport destul de mare, prin introducerea unor simple reguli. Acest permis de care vor dori oamenii sa beneficieze va fi bazat pe niste puncte la nivel UE, iar fiecare individ va fi știut de orice infracțiune efectuată până la momentul dorinței de a obține această nouă categorie de permis. Aceste motive sunt susținute de faptul că europarlamentara Karima Delli dorește să reducă numărul accidentelor și a infracțiunilor care se petrec zilnic, pentru că la momentul actual nu există niciun sistem care să analizeze acești factori importanți.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult