- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

S&P a coborat la \”B-\” ratingurile General Motors, Ford si Chrysler

01 Aug, 11:44 • ioan.basea
Ratingurile agentiei Standard&Poor's au scazut pentru toti cei 3 producatori auto cu sediile in SUA (General Motors, Ford si Chrysler), alimentand ingrijorarile cu privire la cresterea pierderilor si deteriorarea pietei auto din SUA.
S&P a coborat la \B-\ ratingurile General Motors, Ford si Chrysler

S&P si-a coborat ratingurile pentru General Motors, Ford Motor si Chrysler la „B-„, de la un rating initial de „B”.

De asemenea, agentia si-a coborat ratingurile si pentru agentiile de finantare ale trioului: GMAC, Ford Motor Credit si DaimlerChrysler Financial Services Americas, de la „B” la „B-„

In consecinta, S&P si-a redus si ratingul pentru creditul corporativ preluat de la banca FCE, Banca Europeana de Credite a Ford, de la „B+”la „B”.

„Credem ca scaderea cererii pentru automobile din SUA si reorientarea preferintelor consumatorilor de la SUV-uri si camioane spre automobile cu consum mai scazut, pe fondul cresterii pretului cumbustibilului, vor complica eforturile celor 3 producatori de automobile de a-si reveni si va reduce lichiditatea adecvata de acum, in urmatorul an si jumatate”, a declarat pentru Washington Times Robert Schulz, analist de credite la S&P.

Oficialii S&P au declarat ca se asteapta ca vanzarile de autovehicule din SUA, in special cele de camioane si SUV-uri, sa isi continue scaderea si sa aiba drept consecinta pierderi tot mai mari pentru General Motors, Ford si Chrysler, in a doua jumatate a anului 2008.

Perspectivele asupra celor 3 companii sunt negative. S&P nu se asteapta ca ratingurile celor trei companii sa creasca in cursul anului viitor, tinand seama de perspectivele curente ale economiei, riscurilor associate cu restructurarile si potentialele presiuni asupra lipsei lichiditatilor.

S&P furnizeaza informatii cu privire la pietele financiare: ratinguri ale creditelor, indici, evaluarea riscurilor si oportunitati de investitii.