- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Tata Nano Europa ar putea fi produs in Turcia

23 Sep, 10:16 • razvan.codorean
Versiunea europeana a lui Tata Nano ar putea sa fie produsa in Turcia. Anuntul a fost facut miercuri de Levent Bilman, ambasadorul Turciei la New Delhi.
Tata Nano Europa ar putea fi produs in Turcia

„Vanzarea lui Tata Nano in interiorul Europei este o idee excelenta daca Grupul Tata decide sa aleaga Turcia pentru a produce acest model”, a declarat diplomatul turc, citat de Economic Times.

Nano, cea mai ieftina masina din lume, va fi lansat in Europa in cursul anului 2012.

„Modelele Tata pot fi vazute deja pe strazile din Turcia. Impresia mea e ca cei de la Tata examineaza in detaliu acum Turcia pentru a vedea daca tara se preteaza la o astfel de investitie importanta. Totii turcii vor sa-si cumpere o masina. Mai mult, Turcia este o poarta spre Europa, Orientul Mijlociu si Asia. Deci nu e vorba doar de Turcia, e o chestiune care trece de granitele acestei tari”, sustine ambasadorul Turciei in India, Levent Bilman.

Nano, cu ABS SI ESP

Nano, desenata de institutul IDEA (Institute of Development in Automotive Engineering) din Italia, va fi disponibila in 3 variante de echipare pentru Nano: Standard, Deluxe si Luxury.

Denumirea masinii vine dintr-un dialect indian si se traduce prin „mic”.

Modelul pentru piata europeana va include ABS, ESP si alte dotari standard, ce vor ridica insa pretul masinii la 5.000-7000 euro.

Nano este construit pe un sasiu din otel, cu un motor in 2 cilindri si o cilindree de 623 centimetri cubi, ce dezvolta 33 de cai putere.

Masina consuma 5 litri/100 km in oras si 3.8 litri in regim extraurban.

Tata a anuntat ca lucreaza si la un model diesel de 684 de centimetri cubi, dar si la doua variante de model ecologic -un model pe aer comprimat, dezvoltat impreuna cu francezii de la MDI si o varianta electrica, denumita E-Nano, realizata in colaborare cu specialistii norvegieni de la Milobil Grenland AS.