- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Transportatorii s-au inteles cu MOL pentru pret preferential la carburanti

15 Jul, 14:51 • traian.badulescu
Lantul de benzinarii MOL si uniunea transportatorilor UNTRR au incheiat un parteneriat pentru livrarea de carburanti firmelor din asociatie, care ar putea reduce cu circa 8% cheltuielile totale cu carburanti ale transportatorilor, potrivit reprezentantilor Uniunii.
Transportatorii s-au inteles cu MOL pentru pret preferential la carburanti

Prin intermediul parteneriatului, firmele membre UNTRR pot achizitiona carburanti de la MOL pe baza cardurilor de alimentare Gold si Silver, la un pret redus, de lista si nu de pompa.

„Acest parteneriat va conduce la o reducere de 8% a costului cu carburanti, care se traduce intr-un plus de profit de 3%”, a precizat pentru DailyBusiness.ro Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

„Costul cu combustibilii reprezinta 27%-30% din totalul cheltuielilor de operare ale companiilor de transport. Este foarte bine sa detii un control asupra acestui cost”, a adaugat Dinescu.

Printre membrii UNTRR se numara companii ca Edy Spedition, Ceta General Transport, Transchim si Itiaspet.

Dinescu a precizat ca toti membri Uniunii care consuma cel putin 1.000 de litri/luna pot beneficia, prin acest acord, de un discount de 5 bani/ litru. Cu cat o firma consuma mai mult, reducerea creste, pe baza unei grile de discount.

Pe langa acest discount, membrii UNTRR au posibilitatea recuperarii de TVA, in cazurile in care efectueaza transporturi internationale. Acordul cu MOL, care intra in vigoare de marti, vizeaza atat tranportul intern, cat si international.

MOL Romania ofera serviciul de rambursare a TVA-ului pentru cheltuielile efectuate la deplasarile in strainatate in interes de serviciu, destinat posesorilor de carduri de carburanti MOL. Rambursarea TVA-ului permite reducerea cheltuielilor externe cu valori de pana la 20%, potrivit lui Dinescu.

Un alt avantaj rezultat in urma parteneriatului cu MOL pentru membrii UNTRR este cel al creditarii. „Termenele de plata a facturilor variaza intre 15-30 de zile”, a mentionat secretarul general al UNTRR.

Pentru ca achizitiile de carburanti se realizeaza pe baza de carduri personalizate, managerii firmelor de transport au un control mai mare asupra costurilor cu carburanti iar timpul necesar urmaririi consumului de carburanti pe vehicule se reduce. Cardul personalizat permite functionarea doar cu tipul de carburant inregistrat de card si doar pentru vehiculul inscris pe acesta.

[quote=Radu Dinescu, secretar general UNTRR]Pentru o firma de transport, acest parteneriat poate face diferenta intre a avea profit si a fi pe pierdere[/quote].
Potrivit oficialului UNTRR, membrii cu activitati exclusiv in domeniul transportului rutier au inregistrat pierderi in primul trimestru al acestui an, din cauze obiective, printre care si scumpirea carburantilor.

Dinescu a mai spus ca Uniunea a incheiat acest parteneriat cu MOL Romania pentru ca oferta acestei companii este cea mai buna pentru transportatorii mici si mijlocii care nu au putere de negociere.

Spre comparatie, compania Petrom adauga 5% la pretul carburantului pentru companiile cu un consum de sub 3.000 litri/luna, sustine Dinescu.

In UNTRR sunt inscrise peste 13.000 firme de transport, dintr-un total de circa 30.000 de societati de profil inregistrate in Romania. Majoritatea membrilor UNTRR sunt firme mici si mijlocii, care opereaza intre 50.000 si 60.000 de vehicule in total.

MOL Romania, numarul 2 in piata la vanzarile medii in volum/statie in 2007, dupa OMV, estimeaza ca rezultatele acestui parteneriat, ca volum al vanzarilor, se vor vedea anul viitor, potrivit lui Zsolt Szalay, directorul general al companiei.