- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Trucul simplu și eficient pentru a dezgheța mașina. Cum să scapi de minutele pierdute dis de dimineață

16 Dec, 21:46 • Garey Amyra
Mașina este unul dintre cele mai utile lucruri și sigur ți s-a întâmplat să mergi la mașină dimineața și autoturismul să fie înghețat. Nu este deloc un moment plăcut, iar șoferii știu asta foarte bine. Există un anumit truc care te ajută să dezgheți mașina foarte rapid. Dacă îl folosești, sigur te va ajuta!
Trucul simplu și eficient pentru a dezgheța mașina. Cum să scapi de minutele pierdute dis de dimineață

Ca să nu mai fie nevoie să te trezești dimineața din timp pentru a dezgheța mașina, există anumite trucuri pe care le poți face ca să nu mai pierzi minute în șir.

Citește și Top 10 cele mai confortabile masini noi, sub 30.000 dolari

Nu este deloc indicat să folosești un card sau orice alt obiect în afară de o racletă și nici să torni apă clocotită pe parbriz, pentru că în loc să-l dezgheți, ai putea să-l spargi.

Pentru a dezgheța mașina este indicată să folosești degivrant. Pulverizează soluția specială pe geamuri și în maxim două minute vei reuși să pleci din parcare fără probleme.

De asemenea, poți folosi și un lubrifiant special pentru parbriz, iar acesta acționează ca înlocuitor de apă, astfel încât vor opri condensul care duce la formarea înghețului.

Un alt truc este să folosești și un amestec de apă cu sare, însă trebuie aplicat cu moderație, căci poate afecta sticla și facilitează apariția ruginii.

Există și un truc cu ceapă, iar dacă freci cu o seară înainte geamurile și parbrizul cu acest aliment, vei preveni înghețul.

Vodca, aliatul ideal pentru mașina ta înghețată

O altă soluție este să adaugi puțină vodcă. Deci, toarn-o pe parbriz, iar conținutul ridicat de alcool va face că acesta să nu mai înghețe. Este indicat să cumperi o vodcă cât mai ieftină.

Experții spun că până și locul unde parchezi mașina contează. Ei sfătuiesc ca aceasta să fie parcată cu fața spre est, astfel încât, atunci când soarele răsare să topească puțin din gheață chiar înainte să ajungi la mașină.

Șoferii pot folosi și o bucată de carton sau una de material, pe care să o pună pe parbriz, potrivit Evz.ro.

Citește și Top masini cu cele mai multe airbaguri, sub 35.000 euro

Folosiți-vă de ștergătoare pentru a reuși să faceți materialele folosite să nu zboare din cauza vântului. A doua zi se vor vedea rezultate.

Un alt truc, devenit viral pe rețelele sociale, arată cum oamenii se folosesc de o pungă cu apă fierbinte pe care o freacă apoi de parbrizul înghețat. Rezultatele sunt vizibile în câteva secunde. Merită încercat.