- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Volkswagen a lansat noul Jetta (GALERIE FOTO)

27 Oct, 12:11 • razvan.codorean
Volkswagen Jetta a fost prezentat si in versiunea destinata pietei din Europa. Modelul este acum mai lung cu 9 milimetri si primeste un design similar cu cel prezentat de echivalentul sau american, relateaza automarket.
Volkswagen a lansat noul Jetta (GALERIE FOTO)

Versiunea europeana a lui Volkswagen Jetta a fost prezentata de oficialii marcii din Wolfsburg. Modelul este mai lung decat predecesorul sau cu noua milimetri si beneficiaza de o gama bogata de motorizari. Exista doua versiuni BlueMotion ale lui Jetta, una echipata cu motorul 1.2 TSI si alta cu 1.6 TDI. Incepand cu motorizarea 1.4 TSI de 122 CP, cei de la Volkswagen ofera si o transmisie DSG cu sapte trepte.
[gallery:224]

Mai multe amanunte pe automarket.ro

Lansarea modelului Jetta face parte din strategia germanilor de a-si schimba, pana in 2011, toata gama de modele.

Grupul german a vandut 3,566 milioane de automobile in prima jumatate a anului, cu 18,6% mai multe fata de volumul de 3,008 milioane din acelasi interval al anului 2009.

Vanzarile Volkswagen au crescut in primul semestru cu 20,7%, la 61,8 miliarde euro. Profitul net a urcat de 3,6 ori, la 1,82 miliarde euro, depasind estimarile analistilor, datorita cererii puternice din China.