- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Volkswagen pregateste lansarea noul model Eos (GALERIE FOTO)

08 Oct, 10:29 • razvan.codorean
Volkswagen a publicat primele imagini cu noul model Eos. Cabrioletul, ce va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Los Angeles, se bazeaza pe platforma lui Volkswagen Golf VI.
Volkswagen pregateste lansarea noul model Eos (GALERIE FOTO)

Noul model Eos prezinta modificari semnificative atat la nivel exterior, cat si in ceea ce priveste interiorul. La exterior se remarca noua grila fata, inspirata de la modelul Touareg, noile blocuri optice echipate cu LED-uri, noua capota si noua bara fata.

In partea posterioara, noul Eos prezinta, ca noutati, o bara de protectie noua si stopuri aplatizate.

Noul Eos va beneficia de noile propulsoare 1.4 TSI de 122 CP, 1.4 TSI de 170 CP, 2.0 TDI de 140 CP si 2.0 TSI de 210 CP.
[gallery:200]

La interior, Eos a primit, printre altele, o noua tapiterie din piele pentru acest model, intitulata Cool Leather, noul sistem de pornire si acces fara cheie, un nou afisaj color multifunctional, sistemele Park Assist si Light Assist, acesta din urma preluand comanda blocurilor optice si regland intensitatea cu care acestea lumineaza in functie de necesitatile soferului si de celelalte vehicule de pe strada.

Lansarea noul Eos, prevazuta sa aiba loc la salonul de la Los Angeles, face parte din strategia germanilor de a-si schimba, pana in 2011, toata gama de modele.

Grupul german a vandut 3,566 milioane de automobile in prima jumatate a anului, cu 18,6% mai multe fata de volumul de 3,008 milioane din acelasi interval al anului 2009.

Vanzarile Volkswagen au crescut in primul semestru cu 20,7%, la 61,8 miliarde euro. Profitul net a urcat de 3,6 ori, la 1,82 miliarde euro, depasind estimarile analistilor, datorita cererii puternice din China.