- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Alexandre Maymat renunta la conducerea BRD

23 Jul, 15:06 • adrian.mihaltianu
Alexandre Maymat (BRD), numit de BRD - Groupe Societe Generale  in pozitia de director general si presedinte al bancii, a anuntat ca se va retrage, urmand ca actionarul majoritar, Societe Generale, sa faca o noua nominalizare.
Alexandre Maymat renunta la conducerea BRD

BRD a anuntat in luna martie ca [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/schimbare-la-conducerea-brd-alexandre-maymat-il-inlocuieste-pe-guy-poupet-din-luna-mai-74949/]il numeste pe Alexandre Maymat[/url],  fostul director regional al sucursalei grupului francez din Camerun, la conducerea bancii, inlocuindu-l pe Guy Poupet, care a renuntat la mandat.

„Propus pentru a  ocupa postul de presedinte – director general al BRD – Groupe Societe Generale, dl.  Alexandre Maymat a invocate motive personale care determina intoarcerea sa la Paris. In consecinta, banca a hotarat sa retraga condidatura d-lui Maymat supusa autorizarii Bancii Nationale a Romaniei”, se arata intr-un anunt al BRD.

Potrivit bancii, un nou candidat va fi supus aprobarii organelor statutare ale BRD si BNR.

[b]Presedintia interimara este asigurata in continuare de Petre Bunescu[/b], conform deciziei Consiliului Administrativ din 27 iulie.

Absolvent al Scolii Politehnice si al Scolii Nationale de Statistica si Administratie Economica, Alexandre Maymat a ocupat in perioada 1991 – 2001 o serie de pozitii in calitate de inalt functionar al statului francez, mai intai in Ministerul Finantelor, apoi la Comisia Europeana.

In 2001 se alatura Grupului Societe Generale, fiind pe rand inspector principal in cadrul inspectiei generale, director al Centrului de Afaceri pentru Companii din Paris – centre, director regional al zonei Franche-Comte si director general si administrator al Societe Generale Camerun, precum si administrator al filialelor Societe Generale din Ciad si Guineea Ecuatoriala.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.

BRD a obtinut anul trecut un profit net de 465 milioane lei (109,7 milioane euro), in scadere cu 7% fata de anul 2010.

La sfarsitul anului 2011, reteaua bancii numara 937 de unitati, cu un personal de 8.245 de persoane.

Banca avea, la finele anului trecut, aproape 2,5 milioane de clienti. La aceeasi data, BRD avea peste 2,2 milioane de carduri valide si opera o retea de peste 1.500 ATM-uri si 24.000 de POS-uri. Totalul activelor bancii se ridica, la sfarsitul anului 2011, la 48,027 miliarde lei (11,12 miliarde euro).

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 157.000 de angajati in 85 de tari si 33 de milioane de clienti in intreaga lume.