- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Angajări 2023. Jobul ideal, cu salariu de 38.000 de lei, stres redus şi muncă de acasă Care sunt cerinţele

27 Nov, 19:43 • Dobran Viorel
Angajări 2023. BLS estimează că ocuparea forței de muncă în domeniul actuariatului va crește cu 23% între 2022 și 2032.
Angajări 2023. Jobul ideal, cu salariu de 38.000 de lei, stres redus şi muncă de acasă Care sunt cerinţele

Angajări 2023. 64% dintre intervievaţi spun că salariul și beneficiile sunt factori critici în acceptarea unei oferte de muncă, potrivit unui sondaj Gallup, realizat pe 13.085 de angajați americani. Aproape aceeași cantitate, 61%, spun că echilibrul între viața profesională și cea privată și bunăstarea sunt „foarte importante”. Gallup notează că prevalența muncii la distanță a jucat un rol în acest sens.

Postul necesită adesea o diplomă de licență, axată în special pe un domeniu precum matematica sau statistica, și experiență în acest rol.

Actuarii „trebuie de obicei să știe să codifice sau să cunoască software”, a spus un expert în carieră. Specialistul a adăugat că doritorii au nevoie, de asemenea, de competențe transversale și de abilități de comunicare pentru a putea „analiza și interpreta aceste date și a le furniza”. Unele companii pot dori, de asemenea, ca cei care candidează să fie membri ai unor grupuri de actuari, care le cer membrilor să treacă o serie de examene.

Angajări 2023. Românii se pot angaja la Transelectrica! Etapele de recrutare și selecție pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere

Dincolo de salariul ridicat și de flexibilitate, această meserie este, de asemenea, la mare căutare. BLS estimează că ocuparea forței de muncă în domeniul actuariatului va crește cu 23% între 2022 și 2032. Aceasta este „mult mai rapidă decât media”, mai spune specialistul. Acest lucru ar putea fi un rezultat al unor factori precum schimbările climatice, spune ea. „S-ar putea să existe o nevoie mai mare de a evalua cum ar fi riscul, să zicem, pentru tornade, inundații, uragane etc.”.

Un ultim avantaj al slujbei: este relativ puțin stresant. Rețeaua de informații ocupaționale a Departamentului Muncii a clasificat 873 de ocupații în funcție de toleranța la stres, sau dacă locul de muncă „necesită sau nu acceptarea criticilor și tratarea calmă și eficientă a situațiilor de stres ridicat”. Clasamentul se bazează pe o scară de la 0, sau cel mai puțin stresant, la 100, sau cel mai stresant. Actuarii au un clasament al stresului de 57.

Angajări 2023. Un actuar care lucrează în domeniul asigurărilor şi care este responsabil de evaluarea tranzacţiilor aleatorii din acest domeniu are un salariu de 7.500 de lei net pe lună, potrivit datelor companiei de executive search şi consultanţă în ma­nagement Korn Ferry. La această sumă se adaugă un bonus de perfor­manţă echivalent cu 10% din salariul lunar.

Rolul principal al actuarului în domeniul asigurărilor este acela de a calcula primele de asigurare, acestea reprezentând echivalentul ris­curilor preluate de la asiguraţi, pre­cum şi estimarea rezervelor tehnice (acestea reprezentând sumele de bani pe care asigurătorii trebuie să le posede pentru onorarea obligaţiilor contrac­tuale faţă de asiguraţi, potrivit unor infor­maţii furnizate de firma de audit şi consul­tanţă KPMG România.

Angajări 2023. Top 5 meserii bine plătite pe care nimeni nu vrea să le practice. De ce sunt atât de nepopulare

Sunt foarte mulți oameni care îşi aleg locul de muncă în funcție de potențialul de câștig. Dar există multe meserii bine plătite pe care mulți le ocolesc. Vă prezentăm cinci locuri de muncă care sunt plătite bine, dar sunt încă nepopulare. Există multe profesii în Germania unde se câştigă foarte bine fără să fie nevoie de studii universitare. Este o mare surpriză că cererea este foarte mică pentru aceste profesii. Nimeni nu vrea să facă aceste meserii. Portalul „Kununu” a analizat ofertele exacte de locuri de muncă pe baza evaluărilor utilizatorilor. Ca specialist în reciclare și managementul deșeurilor, trebuie să te trezești devreme. Cu toate acestea, vei fi apoi liber din nou la începutul după-amiezii.Lucrezi, de obicei, într-o echipă cu un total de trei persoane în mașină. Poți negocia un salariu mai mare dacă ai permis de conducere camion. Salariul exact depinde de diverși factori, cum ar fi orașul în care lucrezi.La început de carieră, este posibil un salariu mediu brut anual de circa 44.300 euro. Cu peste nouă ani de experiență profesională, sunt imaginabile câștiguri de circa 52.400 de euro pe an, scrie ziarulromanesc.de.

Operator de pompe funebre. Nu este pentru toată lumea, dar este foarte bine plătită

A fi ”față în faţă cu moartea” tot timpul la locul de muncă poate fi obositor. Ca operator de pompe funebre, ai nevoie cu siguranță de multă empatie. Dacă ai și un talent pentru organizare, acest job poate fi pentru tine. În funcție de experiența ta profesională, poți câștiga până la 43.900 de euro. Angajări 2023

Măcelar

Potrivit site-ului Kununu, din punct de vedere al câștigurilor, munca unui măcelar este și ea foarte atractivă. Salariul mediu în această profesie este de 32.500 de euro, iar de-a lungul anilor poate crește până la aproximativ 49.200 de euro pe an. Este un fapt că tot mai mulți oameni mănâncă mai conștient și acordă importanță produselor regionale și bunăstării animalelor, dar meseria de măcelar este rezistentă la noile tendințe. Este adevărat însă că această muncă este extrem de grea.

Angajări 2023: Se dau salarii de peste 2000 de euro, este penurie de ingineri în România

 Planificator TV: compilare de programe și emisiuni

Planificatorii TV sunt responsabili, printre altele, de alcătuirea programului TV. Aici este posibil un salariu maxim de până la 81.900 de euro pe an. Cu toate acestea, Kununu înregistrează aici fluctuații salariale foarte semnificative. În funcție de angajator și de experiența profesională, salariul anual în această profesie începe de la 31.100 de euro.

Pastor la biserică

Dacă ești în căutarea unei vocații cu un viitor sigur și o răsplată bună, o poți găsi în Biserică. Deși nu poţi să devii preot sau pastor pentru bani, perspectivele de câștig sunt bune. Ca pastor în Germania poți câștiga în jur de 86.000 de euro pe an. Potrivit Kununu, poți câștiga 36.200 de euro la începutul carierei.Mai mult, atât Biserica catolică, cât și cea protestantă suferă de un deficit uriaș de cler. Unul dintre dezavantajele acestui job poate fi perioada lungă de pregătire. În Germania, un viitor pastor trebuie să finalizeze opt ani de studiu.