- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Angajatorii pun la bataie peste 5.000 de locuri de munca in Capitala

15 Apr, 13:59 • sergiu.mihalcea
Angajatorii vin la Bursa locurilor de munca, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) la 18 aprilie, "inarmati" cu peste 5.000 de locuri de munca, din care 9% sunt oferite persoanelor cu studii superioare.
Angajatorii pun la bataie peste 5.000 de locuri de munca in Capitala

Cei 197 de agenti economici s-au inscris la bursa cu o oferta de 5.723 locuri de munca, din care 520 pentru persoanele cu studii superioare, 1.856 pentru persoane cu studii medii (32%), 2.517 posturi pentru muncitori calificati (44%) si 830 pentru muncitori necalificati (15%), conform datelor centralizate luni seara de catre oficialii AMOFM.

Cele mai solicitate joburi, in ce priveste oferta pentru persoanele cu studii superioare, sunt de ingineri in constructii, economisti, programtori IT, farmacisti dar si personal medical. Pentru acestia din urma ofertele vin din partea EURES, portalul de recrutare pentru slujbe in spatiul economic european.

Una din probleme cu care se confrunta angajatorii romani, conform oficialilor AMOFM, este lipsa de interes a angajatilor pentru cursurile de formare profesionala, rata de participare la astfel de cursuri fiind de doar 5,2%, in Romania, in timp ce in spatiul european este de 25,7%.

EURES ofera, prin Bursa locurilor de munca, 237 de posturi pentru ingineri, IT-isti si personal medical. Posturile pentru ingineri sunt in Finlanda si Cehia, iar salariile lunare ajung pana la 2.000 de euro.

Personalul medical are la dispozitie joburi in Marea Britanie, Irlanda, Italia si Slovenia. Pentru medici salariile ajung pana la 53.000 de lire pe an in Marea Britanie, iar pentru moase si asistente medicale – pana la 47.000 de euro pe an.

Printre agentii economici inscrisi la Bursa locurilor de munca, se regasesc Barnett McCall Recruitment, care cauta 60 de angajati pentru client-service, BCR Asigurari de Viata, cu oferta pentru manageri de relatii cu clientii si consilieri de vanzari, dar si Erbasu SA, care cauta ingineri.

Pentru organizarea de cursuri de formare profesionala pentru angajati, firmele primesc 50% din valoarea cursurilor de la statul roman.

Bursa locurilor de munca din 18 aprilie este prima, din cele patru, care vor fi organizate de catre AMOFM in 2008.