- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Butunoiu vinde un soft ca sa le arate companiilor ca au prea multi angajati

18 Mar, 15:03 • andra.gheorghe
Compania de consultanta Zero Paper, controlata de specialistul in resurse umane George Butunoiu, a prezentat astazi un nou sistem pentru managementul proceselor de business, Kazier, descris ca un instrument ce demonstreaza ca in Romania exista multe firme care au mai multi angajati decat le este necesar.
Butunoiu vinde un soft ca sa le arate companiilor ca au prea multi angajati

Kazier e un mini-ERP (Enterprise Resource Planning), realizat special pentru firmele de servicii (consultanta, publicitate, mass media, avocatura etc.), care inregistreaza si relationeaza datele firmei si ale tuturor celor cu care aceasta e in contact, firme sau persoane (clienti, furnizori, subiecti, tinte etc.), in care sunt inregistrate „pe viata” toate proiectele, procesele, evenimentele, contactele, documentele, conform reprezentantilor Zero Paper.

„Companiile din Romania nu vor avea de ales, si la un moment dat vor fi nevoite sa-si optimizeze activitatea. Prin apelarea la serviciile unui sistem IT cum este Kazier, vor desfiinta munca inutila a unui om care are nevoie de o saptamana pentru a introduce baze de date in computer, inlocuind-o printr-un simplu click,” a declarat George Butunoiu, managing partner Zero Paper.

Potrivit lui Eugen Schwab-Chesaru, managing director al companiei de consultanta IT Pierre Audoin Consultants, utilizarea unui sistem de tipul Kazier conduce la economisirea substantiala de forta de munca.

„Utilizarea Kazier conduce la cresterea securitatii si controlului accesului la informatii, la standardizarea informatiei, dar – nu in ultimul rand- la scaderea dependentei de factorul uman, simplificand considerabil eforturile managerului de HR din companie”, a afirmat Chesaru.

„Produsul nostru se adreseaza managementului de varf al companiei. Nu e un produs facut pentru angajati, ci pentru conducere. E posibil ca angajatii sa nu priveasca prea pozitiv acest sistem, pentru ca, intr-adevar, controlul asupra activitatii pe care o depun va fi mult mai strict”, a adaugat Butunoiu.

Costurile de achizitie si de implementare a sistemului Kazier se ridica la peste 25.000 de euro, pentru companiile cu circa 50-60 de angajati, implementarea durand, in acest caz, in jur de 6 luni.

„Am investit, pana acum, in acest proiect in jur de 500.000 de euro, si planuim pana la sfarsitul anului investitii de alte 500.000 de euro. Probabil pana la sfarsitul anului vom reusi sa vindem sisteme in valoare de 0,5 milioane de euro,” a mai spus managing partner-ul Zero Paper.

Acesta a mai subliniat faptul ca, daca in urmatorii doi-trei ani, produsul va viza in special Romania, pe viitor compania isi doreste sa abordeze si piata din afara.

„Asta este miza finala, ca in 4-5 ani sa vindem in afara. Vom incepe testarea pietelor straine la sfarsitul anului acesta, prin parteneri. Cand valoarea business-ului va creste, si vom ajunge mari, probabil ne va cumpara cineva”, a afirmat Butunoiu.

Zero Paper este o firma de consultanta in Business Process Management, de implementare a procedurilor cu ajutorul propriului sistem Kazier, impreuna cu alte sisteme complementare si de optimizare a activitatii companiei. La dezvoltarea produsului Kazier a contribuit o echipa formata din George Butunoiu- specialist in resurse umane,Bogdan Ciungu- partner & technology manager , Paul Paschievici- partner & implementation manager si Razvan Balaban- associate partner & consulting manager.