- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Casa de avocatura Nestor a investit 40.000 euro intr-o scoala de vara

21 Jul, 17:23 • sergiu.mihalcea
Firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) lanseaza a patra editie a Scolii de vara NNDKP printr-o investitie de 40.000 de euro, la care participa 14 studenti si absolventi ai facultatilor de Drept, a declarat pentru DailyBusiness.ro Ruxandra Teodorescu, directorul de HR al NNDKP.
Casa de avocatura Nestor a investit 40.000 euro intr-o scoala de vara

Cei 14 participanti au fost selectati dintr-un grup de peste 100 de candidati din centrele universitare Bucuresti, Cluj si Iasi.

„Investitia are mai multe directii, pe de-o parte pentru asigurarea infrastructurii pentru Scoala si pe de alta parte pentru plata lectorilor, realizarea structurilor de pregatire, procesul de selectie, precum si campania din universitati”, a spus Teodorescu.

Scoala de vara consta din doua luni de sesiuni de pregatire pentru participanti, constand in cursuri teoretice si practice desfasurate sub indrumarea directa a mai multor avocati cu experienta solida in domeniu.

Programul acopera sase arii de practica si este organizat astfel incat, in final, toti participantii vor fi familiarizati cu doua domenii importante din cadrul avocaturii de afaceri.

„Scoala de vara reprezinta un demers pentru dezvoltarea viitorilor practicieni, iar atunci cand se pune problema recrutarilor ne concentram in primul rand pe atragerea celor selectati in Scoala de vara. In anii anteriori numarul de angajari din cadrul celor care au participat la Scoala de vara a variat intre 4 si 7”, a explicat Teodorescu.

In opinia acesteia, structura Scolii de vara ii ajuta pe studenti si pe absolventi sa-si dezvolte abilitatile, sa cunoasca in detaliu activitatile care se desfasoara intr-o casa de avocatura si sa intre in ritmul practicii si al activitatii reale.

Criteriile care au stat la baza selectiei participantilor au fost rezultatele scolare, cunostintele profesionale, participarea la manifestari stiintifice, proiectele profesionale sau activitatile extrascolare, cunoasterea limbii engleze, precum si motivatia, implicarea, spiritul analitic si practic.

Demersul de recrutare a fost coordonat de departamentul de resurse umane al NNDKP si a fost lansat prin campania intitulata „Incepe-ti cariera cu dreptul” si a constat intr-o serie de prezentari si sesiuni de dialog cu studentii din centrele universitare vizate (Bucuresti, Cluj si Iasi), menite sa sustina importanta avocaturii de afaceri si sa promoveze standardele profesionale.

La prima editie a Scolii de vara NNDKP, in 2005, investitia se cifra la 20.000 euro, iar anul acesta s-a dublat, ajungand la 40.000 de euro.

Finalul Scolii de vara NNDKP este programat pentru 12 septembrie.

In cei trei ani de la lansarea programului, la Scoala de vara au participat 70 de tineri studenti si absolventi, iar 20 dintre acestia au devenit ulterior parte a echipei NNDKP.

Firma de avocatura NNDKP are in prezent o echipa de peste 100 de avocati, un staff de 75 de angajati si birouri in Bucuresti, Timisoara si Brasov. Firma ofera servicii complete de avocatura companiilor care isi desfasoara activitatea in Romania.

In urma cu doua saptamani, din companie si-au anuntat plecarea trei avocati parteneri.