- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București: „Dacă ieși și te ții de treabă, faci destul. Eu lucrez full-time de 15 ani”

21 Feb, 10:58 • Alexe Raluca
Fie că aleg să folosească bicicleta, scuterul sau mașina, livratorii de mâncare din București reușesc să producă bani frumoși chiar săptămânal, comparativ cu alte domenii de activitate.
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București: „Dacă ieși și te ții de treabă, faci destul. Eu lucrez full-time de 15 ani”

Livratorii de mâncare sunt, uneori, cei mai buni prieteni ai românilor, mai ales atunci când le aduc mâncarea caldă repede acasă. În București, începând cu mijlocul săptămânii, cererile se înmulțesc, potrivit datelor unei companii de livrări.

Citește și: Cât a câștigat într-o săptămână un livrator de la Glovo. ”Nu trebuie să ai 5 facultăți”

Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București

Munca mai solciitantă începe abia după ora 18:00, după cum arată cifrele. 25% dintre comenzile din ultimul an au fost înregistrate în intervalul orar 18-20. În București, unele restaurante preiau comenzi până spre patru dimineața, însă eforturile livratorilor sunt răsplătite din plin, iar dacă clienții sunt mulțumiți cu siguranță vor fi și darnici.

„Dacă ieși și te ții, faci între 10-20 și ajungi la o medie de 2-3 milioane pe zi. Eu de exemplu ies de la 12 și până seara la 12-1”, spune un livrator, vorbind despre bacșișul primit de la clienți, potrivit Pro TV.

Când vine vorba de mijlocul de transport, livratorii au mai multe variante. Fie că aleg mașina, scuterul sau bicicleta, cu rucsacul în spate, mâncarea va ajunge în siguranță la destinatar.

„Nu este dificilă vremea, dificil este traficul. Cam ăsta ar fi singurul impediment, traficul și nerespectarea regulilor de circulație de către mașini. De multe ori necesită să stai mult în stradă, că ninge, că plouă, că bate vântul”.

În timp ce unii duc mâncare la ușile românilor de ani de zile și este singurul lor loc de muncă, alții reușesc prin această metodă să își rotunjească veniturile.

„Lucrez asta full-time și fac asta de aproximativ 10-15 ani”, a dezvăluit un livrator, în timp ce altul spune că muncește și două locuri pentru bani în plus: „Nu este singurul job, mai am încă un job, acesta este jobul cu numărul doi”.

În Capitală, sunt tot mai mulți cetățeni străini care preiau comenzi și livrează diverse produse, iar cu banii câștigați aici reușesc să își intrețină familiile lăsate acasă.

„Dificil este că vremea este foarte rece, în ultima lună, în ianuarie, temperaturi scăzute și câteva probleme cu bicicleta. Astăzi nu este bine, deoarece este duminică și oamenii vin la mall. Traficul este foarte rău, dar acest job este bun”, a spus un livrator străin.

Beneficii există și pentru restaurantele de la care se poate comanda online.

„Valoarea bonului mediu la livrare este mai mare față de cea din restaurant pentru că este vorba de mai multe persoane care comandă”, susține Claudia Porojan, senior PR&CSR Manager.

Potrivit unei companii de livrări, în București, la mare căutare sunt hamburgerii, shaorma și pizza.