- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Ce oferte primesc lunar românii care vor să se angajeze. 26% dintre aceștia au mare noroc!

14 Jun, 13:23 • Bumbeneci Diana
Un nou studiu! 26% dintre angajați și candidați primesc cel puțin o ofertă nouă de job în fiecare lună
Ce oferte primesc lunar românii care vor să se angajeze. 26% dintre aceștia au mare noroc!

65% dintre participanții români la studiul anual realizat de Boston Consulting Group (BCG), The Network, The Stepstone Group și eJobs.ro, partenerul The Network pe piața din România, au declarat că sunt contactați de câțiva ori pe an de angajatori pentru a fi chemați la interviuri de angajare. Dintre aceștia, 16% primesc astfel de propuneri lunar, iar 10% săptămânal. 12% spun că li se întâmplă o dată la câțiva ani să primească sau ofertă de angajare. 23% nu au fost sunați niciodată fără să fi aplicat în prealabil.

Ce oferte primesc lunar românii care vor să se angajeze

„Cu 26% dintre oamenii activi pe piața muncii contactați cel puțin o dată pe lună de un potențial angajator, suntem încă într-o zonă în care piața este dinamică și în care se simte nevoia de candidați. Cu toate acestea, procentul este în scădere față de anul trecut, când 39% dintre cei chestionați spuneau că primesc oferte cel puțin lunar din partea companiilor. Angajatorii ajung la ei fie prin căutare directă pe platformă de recrutare, fie prin recomandări”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Vezi și: Banii intră pe card chiar azi! Milioane de români se bucură de sprijinul financiar

Întrebați cum simte evaluează puterea de negociere a unei oferte de job, 25% se foarte încrezători în propriile abilități de negociere, simțind că dețin avantajul competitiv într-o discuție cu un potențial angajator și că pot jongla cu succes între mai multe oferte de angajare. . Aproape la fel de mulți (24%) se află la celălalt pol al încrederii în sine și cred că puterea de decizie se află exclusiv în terenul angajatorului.

oferte de muncă
oferte de muncă

Salariul rămâne principalul criteriu în funcție de care decide să accepte sau nu un job, urmat de echilibrul dintre viața personală și cea profesională, relația cu managerul și siguranța jobului. Alte aspecte importante pentru candidați sunt relația cu colegii de echipă, recunoașterea meritelor către managerul direct, dar și oportunități de creștere în carieră.

Există și elemente cu impact negativ asupra candidaților, care i-ar face să refuze o ofertă de job atractivă. Astfel, 69% ar spune „nu” dacă au avut o experiență neplăcută la interviul de angajare, 52% dacă întregul proces de recrutare le-a lăsat un gust amar, 41% dacă angajatorul respectiv nu oferă un mediu de lucru inclusiv și 35% dacă angajatorul nu acceptă munca remote. Alte lucruri care i-ar întoarce din drum sunt absența beneficiilor extinse pentru toată familia sau beneficii de wellbeing și mental health.

Studiul a fost derulat în perioada octombrie-decembrie 2023 pe o eșanție de 150.000 de răspuns din 185 de țări, printre care și România, care a furnizat răspunsuri din partea a 1.047 de participare. Răspunsurile au fost colectate de The Network, alături de platformele de recrutare afiliate la nivel internațional și prelucrate de Boston Consulting Group, company de consultanță în management, cu sediul central în Boston, Massachusetts.

Acesta este cea mai amplă cercetare de profil realizată pe o eșantionare globală. În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 28.000 de locuri de muncă.

Citește și: Se interzic telefoanele mobile! Milioane de români vor fi afectați de noua lege

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult