- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

CEO-ul firmei britanice de training Happy Ltd: Bucurati-va de greseli, nu le ingropati!

17 Oct, 00:01 • andra.gheorghe
Cum procedezi cand realizezi ca ai facut o greseala? Incerci sa o ingropi undeva cat mai departe de ochii superiorului? Mai bine o recunosti, ti-o asumi si o rezolvi alaturi de sef. Cei care spun ca nu au gresit niciodata ori mint, ori nu vor performanta. "Bucura-te de greselile pe care le faci!", este indemnul lui Henry Stewart, CEO-ul Happy Ltd., companie de training cotata de Financial Times pe locul 11 in topul celor mai buni angajatori din Marea Britanie.
CEO-ul firmei britanice de training Happy Ltd: Bucurati-va de greseli, nu le ingropati!

Elementele care stau in fruntea piramidei unui management de succes sunt increderea, libertatea, provocarea si sprijinul acordat angajatilor. Baza este formata din comunicare si satisfactia financiara. Potrivit lui Stewart, majoritatea companiilor au o relatie management – angajati bazata pe comunicare si remuneratie. Increderea si libertatea sunt undeva la coada. Este gresit, avertizeaza CEO-ul Happy. La fel de eronat ca incercarea oamenilor de decizie de a-si impune propriul stil si ritm de munca.

„Lasati-le angajatilor libertate. Veti fi surprinsi de rezultate! Cei mai eficienti oameni lucreaza in companii care ii fac sa se simta bine in pielea lor. Faceti un experiment, chiar daca suna a nebunie, spuneti-le macar o data oamenilor vostri ca orice solutie pe care o vor aduce la o problema, va fi acceptata si implementata, fara sa fie schimbata cu nimic. Obiectivele sunt elemente care tin de individ, el si le stabileste si el le indeplineste”, sustine Stewart, care subliniaza ca riscul merita asumat, marind increderea angajatilor in management si responsabilizandu-i, in acelasi timp.

Nivelul de incredere reciproca intre angajati si management este observabil si cand vine vorba de greseli.

„Majoritatea avem tendinta, atunci cand facem o greseala, sa o ascundem cat mai mult timp. Increderea anuleaza aceasta atitudine. Daca oamenii vostri scapa de presiunea greselii si o comunica la timp, rezolutia ei se intampla mult mai repede. Greseala nu trebuie ascunsa. Cine nu a gresit, macar o data? Spuneti cand gresiti, asumati-va erorile si bucurati-va de ele. Daca va preocupa rezolvarea lor, inseamna ca va doriti performanta”, recomanda CEO-ul Happy.

Henry Stewart este fondatorul Happy Ltd, firma de training aflata constant in topul celor mai buni angajatori din Marea Britanie. In 2007, business-ul lui Stewart a ocupat pozitia secunda a clasamentului intocmit de Financial Times. Steward se numara si printre editorialistii publicatiei The Guardian.

Henry Stewart a fost prezent in Romania in cadrul galei Thinkers 50, desfasurata in premiera la Bucuresti, saptamana aceasta.