- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Jobul de consilier juridic în dreptul muncii în 2023. Cum să câștigi mii de euro, tichete de masă și bonusuri speciale

09 Dec, 15:53 • Bumbeneci Diana
Un consilier juridic în dreptul muncii este un profesionist juridic specializat în aspectele legale legate de relațiile de muncă și angajare. Iată care sunt atribuțiile principale ale unui angajat din acest domeniu.
Jobul de consilier juridic în dreptul muncii în 2023. Cum să câștigi mii de euro, tichete de masă și bonusuri speciale

Un angajat pe poziţia de consilier juridic în dreptul muncii are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.100 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs. Iată ce trebuie să facă acesta pentru veniturile sale.

Jobul consilier juridic în dreptul muncii

Un consilier juridic în dreptul muncii este un profesionist juridic specializat în aspectele legale legate de relațiile de muncă și angajare. Acesta oferă consultanță și asistență în probleme legate de legislația muncii, drepturile și obligațiile angajaților și angajatorilor.

Consilierul juridic în dreptul muncii ajută la redactarea, revizuirea și interpretarea contractelor de muncă pentru a se asigura că acestea respectă legislația aplicabilă și protejează interesele ambelor părți. El oferă sfaturi cu privire la procesul legal al concedierii și asigură că aceasta respectă prevederile legale, inclusiv motivele legale de concediere și procedurile corespunzătoare.

Vești bune pentru românii fără job! ANOFM a publicat lista cu sute de locuri de muncă disponibile

Ține clienții la curent cu modificările legislative relevante și oferă îndrumare cu privire la modul în care aceste schimbări pot afecta practicile de muncă ale companiei. În situații de litigii sau conflicte de muncă, consilierul juridic poate oferi asistență în soluționarea acestora, fie prin negocieri, mediere sau reprezentare în instanță, în funcție de circumstanțe.

Te-ar mai putea interesa: Șeful Casei de Pensii confirmă oficial că pensiile vor întârzia în decembrie. Daniel Baciu: „Colegii mei sunt responsabili”

Job consilier juridic în dreptul muncii
Job consilier juridic în dreptul muncii

„Consilierul juridic în dreptul muncii poate activa în cadrul departamentului juridic al unei companii sau în departamentul de resurse umane, în funcţie de structura organizaţională specifică. În unele organizaţii, această poziţie poate fi parte a unui departament juridic dedicat exclusiv aspectelor legate de relaţiile de muncă.

Este un rol crucial pentru asigurarea respectării normelor legale în relaţiile de muncă şi pentru prevenirea litigiilor, contribuind astfel la un mediu de lucru echitabil şi conform cu reglementările legale.

Un consilierul juridic în dreptul muncii trebuie să deţină studii superioare, în ştiinţe juridice, cu diplomă de licenţă şi specializare în dreptul muncii. Totodată, experienţa referitoare la contracte de muncă, fişe de post şi alte documente auxiliare, este obligatorie. Salariul este între 800 – 1.100 euro net”, detaliază Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, decontarea transportului, traininguri de specializare şi abonament la servicii medicale private.

consilier juridic în dreptul muncii
consilier juridic în dreptul muncii

În prezent, 97 de posturi vacante pentru poziţia de consilier juridic în dreptul muncii sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Timiş, Buzău.

Ai mai putea citi: Jobul de coordonator de curieri a cucerit românii. Cum să câștigi simplu 1000 de euro pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult