- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Liiceanu l-a numit pe fiul sau in CA al Humanitas

25 Jul, 12:00 • marian.rujoiu
Gabriel Liiceanu, actionarul majoritar al editurii Humanitas, l-a numit pe fiul sau, Stefan Matei Liiceanu, in Consiliul de Administratie al companiei.
Liiceanu l-a numit pe fiul sau in CA al Humanitas

Acesta exercita incepand cu 1 mai 2011 mandatul de membru neexecutiv in consiliul de administratie pe o perioada de patru ani si va beneficia de o indemnizatie bruta de administrare de 6.295 lei, se arata intr-o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor, publicata in Monitorul Oficial.

Astfel, structura Consiliului de Administratie (CA) al editurii Humanitas a fost modificata, prin numirea a inca doi membri, ajungand la un numar total de cinci.

Pe langa numirea fiului lui Gabriel Liiceanu, in componenta CA a mai intrat si Lidia Bodea care va exercita mandatul de membru executiv in consiliu, pe o perioada de patru ani, indeplinind mandatul de administrare cu titlu gratuit.

Stefan Matei Liiceanu s-a intors in Romania in urma cu cateva luni, dupa cutremurul din Japonia, unde lucrase timp de mai multi ani ca economist pentru o importanta banca din Tokyo.

„Ma intorc in tara. Nu mai e de stat aici!”, ii spunea bancherul mamei sale, Aurora Liiceanu, imediat dupa cutremurul din martie, din Japonia, relata presa  in acea perioada.

Stefan Liiceanu a fost admis la Academia de Studii Economice in 1994, de unde a plecat in Japonia cu bursa, unde a studiat economia.

Timp de 17 ani a lucrat ca analist financiar si director economic la o banca din Tokyo, unde se ocupa de economia japoneza, facand previziuni cu privire la dobanzi si sistemul bancar nipon.