- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

O firma din Tg. Mures a lansat o \”lista neagra\” a aplicantilor la job-uri

01 Dec, 00:01 • sergiu.mihalcea
O companie din Targu Mures a investit circa 15.000 de euro in platforma blacklist-online, o baza de date destinata companiilor ce doresc sa verifice seriozitatea potentialilor angajati, dar si a partenerilor de afaceri.
O firma din Tg. Mures a lansat o \lista neagra\ a aplicantilor la job-uri

Compania Tjic SRL estimeaza o baza de membri de cel putin 10.000 de companii pana la finalul lui 2009, a declarat pentru DailyBusiness.ro Calin Stefanescu, managerul proiectului.

Persoanele fizice sau companiile care apar pe „lista neagra” au intrat cel putin intr-un conflict cu o firma angajatoare sau companie de recrutare, care sunt membri inregistrati ai platformei de date.

„Am lansat produsul dupa efectuarea unui studiu pe un esantion de 100 de firme din resurse umane si consultanta ai caror reprezentanti au spus ca si-a dori un astfel de produs”, a spus Stefanescu.

Taxa de inscriere in platforma este de 199 de lei. Inscrierea unei firme dureaza in jur de 3 zile, in functie de perioada necesara verificarii acesteia precum si a semnarii contractului, iar rata de inscriere a fost de 250 de firme in 3 zile (26-28 nov.), a precizat Stefanescu.

Orice utilizator, chiar daca nu este inregistrat pe site, poate solicita sa afle daca este trecut pe „lista neagra”. In cazul in care raspunsul este afirmativ, site-ul il va informa si ce companie l-a trecut acolo si sub ce motive.

„Pentru 2009 avem in plan crearea unui site similar adresat angajatilor (prin care angajatii vor putea pune companii la care au lucrat pe lista – n.r.), pe care am dori sa il lansam in aprilie sau mai”, a adaugat Stefanescu.

Datele prezente pe site sunt furnizate de catre compania unde a lucrat anterior persoana respectiva, iar regulile presupun ca informatiile sa fie verificate, spune responsabilul de proiect. Pentru datele publicate, membrilor comunitatii li se cer referate, documente prin care sa ateste veridicitatea datelor si prin care sa isi asume, totodata, responsabilitatea pentru publicarea lor, astfel incat site-ul este doar un instrument de intermediere, a explicat acesta.

Echipa platformei online este in prezent alcatuita din 12 persoane, care verifica datele de inscriere oferite de companii, gestioneaza incheierea de contracte, publicitatea pentru site precum si interfata tehnica.

Companiilor care se inscriu li se cer date precum numele firmei, codul unic de inregistrare, judetul, localitatea si tara de provenienta, datele unei persoane de contact (nume, mail si telefon), adresa de Internet a companiei, codul IBAN si banca unde este deschis contul companiei.

Site-ul blacklist-online.ro apartine de compania Tjic SRL din Targu Mures ce detine site-uri in domeniul turismului si controleaza firme de consultanta precum markInstinct sau Creativision.