- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Salariile angajaților din afară de la IKEA sunt mult mai mari, comparativ cu cele din România. Ce sume primesc lucrătorii din magazine

06 Jun, 19:30 • Amarie Giorgiana
IKEA a devenit unul dintre cele mai căutate magazine atunci când vine vorba de amenajarea casei. Compania suedeză are sute de magazine în numeroase țări din Europa, dar și în Statele Unite și în Asia sau Australia. Dacă nu știai până acum, salariile angajaților din afară sunt mult mai mari decât ale celor din România.
Salariile angajaților din afară de la IKEA sunt mult mai mari, comparativ cu cele din România. Ce sume primesc lucrătorii din magazine

IKEA este una dintre cele mai populare companii care comercializează mobilier și obiecte pentru casă. Compania a fost fondată în 1943 în Suedia și este deținută de o fundație olandeză.

Lanțul are 389 de magazine în 50 de țări, majoritatea dintre ele fiind în Europa, dar acestea se regăsesc și în Statele Unite ale Americii, Canada Asia sau Australia.

În România, primul magazin a fost inaugurat în anul 2007, IKEA din Băneasa fiind al 253-lea deschis în a 35-a țară. Doar aici, lucrează peste 440 de angajați. Și, dacă nu te-ai întrebat, să știi că salariile angajaților sunt acceptabile și cresc în funcție de activitate, iar cei care lucrează la companiile din afară beneficiază chiar de sume mari de bani.

Ce salarii au angajații din IKEA

De-a lungul timpului, au fost observate diferențe între salariile primite în România de cei care sunt angajați la companie, spre deosebire cu cei din afară. Mai exact, în țara noastră, muncitorii primesc între 2.000 și 3.000 de lei pe lună, în timp ce angajații din Londra au parte de sume mai crescute. Cunoscutul gigant face angajări în această perioadă, iar CV-urile pot fi depuse până pe data de 16 iunie 2024.

Totuși, IKEA pune locurile la bătaie pentru un nou concept pe care îl pregătește. Doar zece locuri vor fi scoase la concurs pentru un magazin virtual, care își propune să le ofere o experiență cu totul diferită clienților săi. Interviurile vor fi susținute în perioada 14-18 iunie 2024. Candidații selectați vor avea salariul egal cu cel al unui angajat din Londra: 13,15 lire pe oră, ceea ce înseamnă, la cursul actual BNR, 78,975 pe oră. Pentru o tură de opt ore, asta înseamnă 631,8 lei pe zi, iar cu șase zile muncite pe săptămână, suma urcă la 15.163,2 lei, de 5 ori mai mult decât în România, potrivit Bugetul.

Citește și: Se deschide un nou magazin Leroy Merlin în România! Unde se va afla și care este data inaugurării

Conceptul nou pentru care IKEA face angajări

Proiectul intitulat „The Co-Worker Game” vrea să recreeze virtual centrele comerciale, care se vor regăsi pe platforma gigantului. Astfel, angajații vor trebui să reflecte realitatea din centrul comercial într-un joc. Conceptul este unic și a fost dezvoltat, în premieră, de suedezi. Acesta urmează să fie lansat pe data de 24 iunie, conform anunțului făcut de companie.

Suntem încântați să fim primul brand care lansează munca plătită pe Roblox. La Ikea, nu există o cale stabilită către progresul în carieră. Colegii noștri își pot schimba rolurile, schimba departamentele și pot crește în orice direcție pe care o aleg, atât în ​​joc, cât și în lumea reală. Există multe moduri de a învăța și de a crește la Ikea”, a declarat Darren Taylor, director de cultură la Ikea Marea Britanie și Irlanda.

Citește și: Un celebru lanț de magazine a dat faliment! Vestea a venit ca un fulger pentru clienți

Tags: