- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Sondaj MyJob: 70% dintre studentii romani au un job

28 May, 11:55 • Redactia DailyBusiness
Aproape 70% dintre studentii romani incep sa lucreze din timpul facultatii, chiar daca aceasta inseamna ca se concentreaza mai putin asupra studiilor, in contextul in care criza a determinat majoritatea angajatorilor sa solicite experienta in munca, se arata in cel mai recent sondaj realizat online de site-ul de recrutare MyJob.
Sondaj MyJob: 70% dintre studentii romani au un job

34,68% dintre participantii la sondaj sustin ca si-au gasit un loc de munca din timpul facultatii ca sa obtina experienta, in timp ce alti 17,6% considera ca angajarea pe perioada studiilor este singura solutie ca sa aiba un job cand termina facultatea.

29,7% dintre studentii romani declara ca isi iau un serviciu pentru ca programul de la facultate le permite si putin peste 15% spun ca nu se angajeaza din facultate pentru ca au un orar prea incarcat (9,45%) sau se concentreaza asupra studiului (8,57%).

Chiar daca aleg sa lucreze din timpul facultatii, conform statisticilor site-ului de recrutare www.myjob.ro, doar 16,54% dintre absolventii de studii superioare din Romania gasesc un job in specialitatea terminata, in timp ce mai mult de jumatate fie s-au reorientat profesional (20,73%), fie activeaza in domeniul in care aveau experienta inca din facultate (33,02%).

Sondajul a fost efectuat pe site-ul MyJob in perioada 18-26 mai 2009, pe un esantion de 3.240 de respondenti la nivel national. Dintre acestia, 30% sunt deja absolventi de facultate, 29% sunt studenti, 13% au facut un master, iar restul au deocamdata doar liceul sau scoala profesionala.

Participantii sunt din Bucuresti si din alte orase universitare din tara: Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Brasov.

MyJob.ro, dezvoltat de Netbridge Services, este al treilea jucator de pe piata portarilor de recrutare din Romania, principalii sai competitori fiind eJobs, liderul pietei, si BestJobs.