- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Veste bună pentru români! Apar peste 100.000 de locuri de muncă noi. În ce domenii se caută angajați pe bandă

12 Apr, 20:01 • Alexe Raluca
În viitorul apropiat vor fi disponibile peste 100.000 de locuri noi de muncă în domeniul "verde", conform anunțului făcut de către Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Veste bună pentru români! Apar peste 100.000 de locuri de muncă noi. În ce domenii se caută angajați pe bandă

Mircea Fechet a anunțat că în România vor fi create peste 100.000 de locuri de muncă noi până în anul 2050.

Citește și: Poliţia Română scoate la concurs 400 de posturi. Cum poți obține un loc de muncă

Veste bună pentru români! Apar peste 100.000 de locuri de muncă noi

Ministrul a subliniat că energia regenerabilă reprezintă viitorul, având în vedere implicarea sa în promovarea unui mediu mai curat și adoptarea de noi tehnologii în acest sens.

„Mă bucur că reuşim din nou să încercăm să punem pe agenda publică, pe de o parte, noutăţile în materia tehnologiilor de mediu şi în acelaşi timp să discutăm încă o dată despre schimbări climatice, despre impactul pe care schimbările climatice îl au deja în România şi nu numai şi să sperăm că la sfârşitul acestor zile putem spune împreună că acest eveniment a fost unul de succes.

Abia aştept să particip şi să văd fiecare expozant, să văd ce anume propune în cadrul acestui târg. (…) Atunci când vorbim despre energie verde, atunci când vorbim despre surse de energie regenerabilă, că e energie eoliană sau energie solară, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă. Şi în scenariul ‘România neutră’, în care ne-am propus să ajungem până în anul 2050, vom avea cel puţin 100.000 de locuri de muncă noi, 100.000 de locuri de muncă verzi”, a declarat Fechet în deschiderea evenimentului Green Energy Expo & Romenvirotec de la Romexpo.

Acest eveniment reprezintă cel mai mare târg de energii regenerabile și protecția mediului din România. Se desfășoară în perioada 11-13 aprilie 2024, adunând peste 150 de branduri internaționale și locale din domeniul energetic.

Citește și: Ești în căutarea unui loc de muncă? Statul face angajări! Salariile pot depăși 37.000 de lei lunar