- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Anunţ important făcut de Enel. Schimbări majore pentru abonaţii companiei de energie

10 Apr, 15:30 • Russo George
La finalul anului trecut, Enel, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul energetic european, a fost achiziționat de grupul PPC, lider în domeniul energiei în Europa de Sud-Est. Tranzacția, evaluată la aproximativ 1,240 miliarde de euro, a reprezentat un moment de referință în peisajul energetic al regiunii, marcând o schimbare semnificativă în structura industriei.
Anunţ important făcut de Enel. Schimbări majore pentru abonaţii companiei de energie

Acum, la câteva luni distanță de la finalizarea tranzacției, Enel transmite un ultim avertisment către consumatori. Într-un comunicat emis recent, compania a anunțat că va renunța treptat la numele său, odată cu integrarea în cadrul grupului PPC. Această decizie vine ca parte a procesului de aliniere la noile structuri și strategii ale grupului.

Unul dintre aspectele semnificative ale acestei tranziții este renunțarea la aplicația MyEnel și la site-ul oficial. Conform comunicatului emis de companie, atât aplicația, care permitea consumatorilor să transmită indexul, cât și site-ul oficial, vor deveni indisponibile începând cu data de 9 aprilie. Această indisponibilitate este o consecință a pregătirii pentru trecerea la noua platformă digitală, care va reflecta identitatea și strategiile grupului PPC.

Un alt aspect al tranziției vizează modalitățile de comunicare și interacțiune cu clienții. Astfel, începând cu data de 10 aprilie, clienții Enel vor fi redirecționați către www.ppcenergy.ro atunci când accesează site-ul vechi, iar aplicația mobilă MyEnel va fi înlocuită de noua aplicație MyPPC, disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS în zilele următoare.

Citeşte şi: Programul Start-Up Nation 2024. Care sunt ultimele noutăți legate de finanțarea de 250.000 de lei

Totodată, numărul de telefon al serviciului de relații cu clienții rămâne neschimbat, astfel încât clienții pot continua să contacteze un consultant PPC Energie Muntenia sau PPC Energie la numărul 021.9977, în intervalul 8:00 – 20:00, de luni până vineri.

Această tranziție marchează o nouă etapă în evoluția companiilor implicate. Grupul PPC ajunge astfel la aproape 9 milioane de clienți, consolidându-și poziția de lider pe piața energetică din regiune. Capacitatea totală instalată de producție de energie din surse regenerabile a grupului crește semnificativ, ajungând la aproximativ 4,4 GW, iar baza reglementată a activelor din sectorul de distribuție se majorează cu 40%.

Citeşte şi: Nicușor Dan, anunț pentru bucureșteni. Începe evaluarea riscului seismic în cazul a 8.000 de clădiri din Capitală