- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Avertisment teribil pentru români! Factura la curent în februarie ne va costa „cât salariul minim net pe un an”

13 Oct, 18:24 • Cornel Ghimeșan
Asociația Energia Inteligentă are un scenariu sumbru pentru românii tot mai speriaţi de creşterea facturilor la energie şi gaze. Dumitru Chisăliță, președintele AEI, susține că regularizarea la energie care va veni în februarie va dfi devastatoare pentru cei care depind sistemul centralizat de termoficare.
Avertisment teribil pentru români! Factura la curent în februarie ne va costa cât salariul minim net pe un an

Avertisment teribil pentru români! Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, susţine că românii care depind de sistemul centralizat de termoficare vor ajunge să plătească, după regularizarea din luna februarie, facturi la energie cât salariul minim net pe un an întreg! Conform acestuia, închiderea unor sisteme de termoficare din România este echivalentă cu trecerea la încălzirea cu energie electrică.

Citeşte şi: Cum se vor calcula facturile la energie? Ciucă:„Noi susţinem ca această analiză să se realizeze faţă de consumul curent. Altfel ne ducem într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu”

Avertisment teribil pentru români!

„Vom realiza o simulare ce s-ar întâmpla în situația în care în această iarnă locuitorii unor apartamente vor fi obligați să apeleze la radiatoare și boilere electrice pentru a se încălzi sau a-și prepara apă caldă menajeră, urmare a opririi sistemului de încălzire centrală.

La aceste costuri se vor adăuga regularizările care se vor face la energia electrică în februarie 2023 care va determina necesitatea de a achita suplimentar următoarele sume, datorită faptului că se va depăși în anul 2022 consumul mediu lunar de 300 kWh fapt ce va determina recalcularea tuturor facturilor cu prețul mediu din piață sau prețul din contract (presupunem prețul de 2,5 lei/kWh):

a) Calculat pentru 12 luni

Apartament cu 2 camere – 13.566 lei

Apartament cu 3 camere – 17.917 lei

Apartament cu 4 camere – 22.100 lei

b) Calculat doar pentru lunile noiembrie – decembrie 2022 de încălzire electrică și preparare apă caldă

Apartament cu 2 camere – 6.528 lei

Apartament cu 3 camere – 8.636 lei

Apartament cu 4 camere – 10.676 lei

Locatarii blocurilor, care nu au sau vor rămâne fără energie termică, sunt puși în situația de a avea costuri lunare de 4 ori mai mari decât în anul 2021, dar vor ajunge și la o regularizare în luna februarie 2023 care poate însuma 12 salarii minime nete pe economie, adică o persoană singură care locuiește într un apartament de 4 camere ar trebui să – și dea tot salariul din anul 2023 doar pentru regularizarea la energie din luna februarie 2023”, transmite Dumitru Chisăliță, citat de site-ul AEI.

Citeşte şi: Mugur Mihăescu, afectat de facturile uriaşe. Îşi închide businessurile? „Este teribil de greu, iarna asta nu o văd bine”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult