- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mugur Mihăescu, afectat de facturile uriaşe. Îşi închide businessurile? „Este teribil de greu, iarna asta nu o văd bine”

13 Oct, 13:28 • stefan.vlad
Mugur Mihăescu este afectat de facturile uriaşe, iar businessurile lui sunt în pericol. După ce a renunțat la proiectul „Vacanța Mare”, actorul s-a axat mai mult pe afaceri. Acum, este împlinit cu viaţa sa profesională, îi place ceea ce face, însă recunoaşte că îl sperie situaţia actuală.
Mugur Mihăescu, afectat de facturile uriaşe. Îşi închide businessurile? Este teribil de greu, iarna asta nu o văd bine

Mugur Mihăescu, afectat de facturile uriaşe. „Ce îmi oferă, dacă sunt surprize și proiecte care îmi plac, le îmbrățișez, în rest mă țin de business. În ultima perioadă m-am dedicat antreprenoriatului și apărării acestui antreprenoriat, asta e viața personală.

Nu este vorba doar despre mine, este o industrie care împreună cu alte industrii afectate, ne-a afectat pe toți. Este vorba și despre tine și despre omul de aici, dacă nu mai ai ce mânca, nu te mai duci nici la film, nu îți mai arde de nimic. Despre asta este vorba, mă gândesc la mine, normal mă gândesc și la mine, în același timp mă gândesc și la tine, cine nu înțelege că trebuie să ne gândim unii la alții, înseamnă că nu a înțeles nimic”, a spus Mugur Mihăescu, pentru Impact.ro.

Mugur Mihăescu, afectat de facturile uriaşe

Mugur Mihăescu deține pub-urile St. Patrick, Party Room și Killkeny din Centrul Vechi al Bucureștiului, care cumulează 400 de locuri în interior și tot atâtea pe terase. Acum, afeceristul are în plan un nou business. Fie să-și facă un hotel, fie să închirieze spațiul în sistem Airbnb, deasupra localului St. Patrick Irish Pub & Restaurant.

În acest moment, nu știe dacă își va deschide această nouă afacere, însă se focusează pe cele pe care le deține acum. Mugur Mihăescu a mărturisit că se confruntă cu ceva probleme la restaurantul din Centrul Vechi al Capitalei şi nu ştie dacă va trece cu bine peste această iarnă.

Deocamdată mă gândesc să vedem ce naiba facem, dacă nu se vor închide iar alte businessuri, pentru că la facturile care vin la ora actuală este teribil de greu să îți mai ții businessurile. Chiriile sunt ca în partea ailaltă, utilitățile sunt ca în partea ailaltă, mai sunt și controalele care nu sunt ca în partea ailaltă.

În schimb, nivelul de trai și adaosurile comerciale sunt ca pentru salariile românilor și de asta nu reușești nici să dai salarii mai mari la oameni, e greu. Și acum dacă lumea nu ia atitudine față de ce li se întâmplă, iarna asta nu o văd bine și nu știu, parcă am așa un ghimpe în inimă”, a mai declarat Mugur Mihăescu.

Citeşte şi: Cum procedează vedetele din România ca să plătească facturi mai mici: „Am mai trecut prin asta pe vremea lui Ceauşescu, dar acum condiţiile sunt mult mai aspre”

Omul de afaceri a dezvăluit şi ce măsuri va lua pentru a face față facturior mari la energie: „Viața mi-a dat alte șanse. La ora actuală am 15 kilowați pe casă, deci nu depind decât de soarele de deasupra mea. La mine nu asta e o problemă. Problema mea este când ies din curte că zici că vrei să ai o țară frumoasă. Într-o țară frumoasă nu trebuie să fii doar tu fericit, pentru că dacă la tine în curte e frumos și afară miroase a substanțe și a alte chestiuni, este urât!”.