- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Factura de electricitate uriaşă primită de patronul unui magazin de cartier. Bărbatul se gândeşte să plece din ţară

09 Nov, 15:42 • Russo George
Patronul unui magazin de cartier din Sibiu acuză compania Electrica de faptul că i-a încărcat factura cu un consum uriaş, astfel că acum ar trebui să plătească peste 30.000 de lei pentru consumul de pe o singură lună.
Factura de electricitate uriaşă primită de patronul unui magazin de cartier. Bărbatul se gândeşte să plece din ţară

Daniel Ionaș, administratorul unui magazin, din cartierul Terezian, din Sibiu, spune că nu este singurul antreprenor care se confruntă cu această situaţie şi are şi o explicaţie pentru factura de electricitate imensă pe care a primit-o.

Bărbatul acuză Electrica S.A că i-au schimbat contorul fără a fi înștiințat, fără semnătură sau ștampilă. În luna iulie a primit o factură cu restante de peste 33.000 lei.

Patronul magazinului este hotărât să plece din ţară, dacă va fi obligat să plătească factura

„Problema este că atunci când au schimbat contorul nu l-au pus de la zero, ci au pus 33.000 de kw în plus, pentru un magazin de cartier. Nu știu ce soluții avem. Ori nu plătesc și pun sechestru ori vând un teren și plătesc factura la curent și după plec în străinătate. Sunt trei sute de milioane pe lună, nu câștig un miliard pe lună să îmi permit.

Dacă tu câștigi o medie de 5.000, 6.000, tu lucrezi 6 luni să plătești curentul și alte șase luni să îi dai pe impozite la stat și pentru tine nu mai rămâne nimic”, spune Daniel Ionaș, potrivit Ora de Sibiu.

Bărbatul spune că nu a mai trecut printr-o astfel de situație până în prezent. Acesta a cerut explicație reprezentaților Electrica din Sibiu, însă până în prezent nu a depus și o reclamație scrisă.

Citeşte şi: Criză majoră în coaliție! Noua lege a pensiilor devine motiv de scandal pentru că „există inadvertențe pe cifre”