- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Britanicii se aprovizionează cu lenjerie groasă, mănuși și halate. Vânzările au crescut cu 75% față de anul trecut din cauza prețurilor mari la energie

10 Oct, 16:01 • Cornel Ghimeșan
Locuitorii din Marea Britanie au crescut numărul de vânzări de lenjerie groasă, mănuși și halate, pentru a se proteja de frig pe timp de iarnă. Scopul este de a menține temperatura termostatelor scăzută pentru a economisi bani.
Britanicii se aprovizionează cu lenjerie groasă, mănuși și halate. Vânzările au crescut cu 75% față de anul trecut din cauza prețurilor mari la energie

Britanicii au luat cu asalt magazinele universale din țară pentru a achiziționa halate, papuci, pături  cu glugă și lenjerie groasă, vânzările la aceste produse crescând semnificativ în ultimele săptămâni.

Facturile la energie ale britanicilor au crescut considerabil anul acesta, iar populția se confruntă cu inflația ridictă pentru toate bunurile. Chiar și prețul produselor alimentare este unul extrem de ridicat, iar dobânzile ipotecilor au început și ele să crească, ajungându-se la o creștere bruscă a costului vieții.

Citește și: Câte grade ar trebui să fie în casă iarna, ca să faci economie la facturi! Bonus! Te ajută și să fii mai sănătos

Vânzări crescute la produsele folosite pentru încălzire

Toți acești factori fac ca îmbrăcarea unor haine groase să devină o opțiune tot mai atractivă pentru evitarea creșterii temperaturilor. John Lewis, cel mai mare lanț de magazine universale din Marea Britanie, confirmă că oamenii cumpără mai multe produse de acest fel pentru a face trecerea iernii posibilă.

Săptămâna trecută, vânzările de haine groase pentru femei s-au dublat, comparativ cu săptămâna precedentă, cel mai vândut produs fiind o pătură purtabilă cu glugă. Vânzările de halate au crescut și ele cu 76% față de anul trecut, conform News.ro.

„Costul energiei fiind un motiv de îngrijorare, vedem cum clienții cheltuie luând în considerare căldura”, a spus Claire Miles, șefa categoriei de modă la John Lewis.

Retailerul mai spune și că salopetele au dispărut de pe rafturi mai devreme decât de obicei, ceea ce înseamnă că au fost cumpărate anul acesta pentru căldură, nu pentru un cadou de Crăciun.

Conform Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie. clienții continuă să își schimbe constant obiceiurile de cumpărături cu scopul de a economisi cât mai mulți bani.

Citește și: Cum se presupune că ar trebui să economisească românii? Secretar de stat: „Vă pot spune că am termostate şi cred o temperatură potrivită este în jurul valorii de 19-20 de grade.”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult