- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Dumitru Dragomir intervine în cel mai fierbinte subiect economic al momentului, oscilaţiile Bitcoin: „I-am spus lui fi-miu, dacă vrei să te bagi în astea, te duci întâi şi studiezi!”

19 Mar, 23:00 • Russo George
Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de fotbal, devenit dezvoltator imobiliar după retragerea din lumea sportului, spune că nu a fost niciodată tentat să investească în Bitcoin sau la bursă, iar motivul este unul cât se poate de simplu.
Dumitru Dragomir intervine în cel mai  fierbinte subiect economic al momentului, oscilaţiile Bitcoin: I-am spus lui fi-miu, dacă vrei să te bagi în astea, te duci întâi şi studiezi!

Dumitru Dragomir a explicat că nu are încredere în investiţii pe care nu le poate vedea, care nu sunt palpabile, şi pune acest simţ practic şi frica de abstract pe seama educaţiei primite încă din copilărie, provenind din mediul rural.

”Ai avut vreodată treabă cu Bitcoin-ul? Te-a atras asta? Că un Bitcoin costă 70.000 de dolari”, l-a întrebat jurnalistul Horia Ivanovici pe Dumitru Dragomir în emisiunea de la Fanatik.

”Nu, nu! Să îți spun de ce! Fii atent aici! Eu sunt, totuși, un țăran autentic, cu frică de sărăcie. Și acum, la aproape 80 de ani, mi-e frică de sărăcie ca de dracu` pe care nu l-am văzut niciodată, dar mi-e frică de el. Așa și de Bitcoin”, spune, cu umor, Mitică Dragomir.

Mai mult decât atât, el a dezvăluit în emisiune și ce sfaturi le-a dat copiilor lui. Ba chiar, le-a și pus o condiție strictă pentru a nu pierde averea la care au muncit ani la rândul.

”I-am spus lui fiu-miu: `Măi, tată, dacă te bagi pe burse și pe astea trebuie să te duci să studiezi. Te duci la Londra, un an de zile, te angajezi la bursă, gratis, ca să te țină ăia acolo. Înveți meserie și după aceea începi să joci la bursă. Până atunci, nu!

Dar dacă vrei să îți păstrezi averea nu juca nici la bursă, nici jocuri de noroc, nici Bitcoin, nici altceva`. Nu (are încredere în crypto, n. red.). Eu am încredere numai în muncă. Ce fac, vând sau cumpăr”, a precizat Mitică Dragomir.

Dumitru Dragomir dezvăluie cum a învăţat să facă bani: „Când am făcut vreo 12-13 ani îmi era o rușine…”

Fostul preşedinte al LPF a dezvăluit şi de unde a învăţat valoarea banilor.

”Mama! Mă trimitea cu coșul de ouă în piață. Punea ouăle mari deasupra. Ouăle mai mari erau numai două sau trei. Cu găina în brațe, la vânzare, țipam cât puteam de tare. Când am făcut vreo 12-13 ani îmi era o rușine… Mă trimitea mama, dar nu mă mai duceam. Dar când eram mic strigam „3 ouă la kilogram”.

Aveam o piață în Bălcești, acolo, venea lumea duminica de prin toate satele. Copilărie nefericită. M-a ajutat. Dar știi ce m-a ajutat? Anturajul. Eu am fost numai în grupuri de oameni deștepți. Pe unde am fost, de exemplu. Am fost la Vâlcea. Dacă jucam poker, jucam cu intelectuali.

În activitatea mea de conducător am fost numai în elite. Între prim-secretari, între miniștri, între șefi de securitate… Nu mă lăsau să greșesc”, a mai povestit Mitică Dragomir.

Citeşte şi: Românii, câştiguri printre cele mai mici din criptomonede. Piaţa este dominată de SUA, Marea Britanie, Vietnam şi China