- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii, câştiguri printre cele mai mici din criptomonede. Piaţa este dominată de SUA, Marea Britanie, Vietnam şi China

18 Mar, 12:20 • Cornel Ghimeșan
Anul trecut, investitorii români au câștigat în total 170 de milioane de dolari din criptomonede, conform unei analize realizate de Chainalysis. România s-a situat printre țările cu cele mai mici venituri din cripto, alături de state precum Kazakhstan, Malaezia, Belgia și Suedia.
Românii, câştiguri printre cele mai mici din criptomonede. Piaţa este dominată de SUA, Marea Britanie, Vietnam şi China

Românii, câştiguri printre cele mai mici din criptomonede. Cea mai mare parte a câștigurilor din criptomonede a fost înregistrată de investitorii americani, aceștia obținând 9,36 miliarde de dolari. Urmați de americani, au fost britanicii, vietnamezii și chinezii, care au avut venituri considerabile din tranzacționarea de criptomonede, anunţă news.ro.

Românii, câştiguri printre cele mai mici din criptomonede

În total, investitorii din întreaga lume au câștigat 37,6 miliarde de dolari din criptomonede în 2023, reprezentând un avans semnificativ față de anul precedent, când au fost înregistrate pierderi de 127,7 miliarde de dolari. De menționat că în 2021 a fost înregistrat vârful câștigurilor din criptomonede, cu 159,7 miliarde de dolari.

Citeşte şi: ROBOR 18 martie 2024. BNR face anunțul major pentru românii cu rate

În ceea ce privește Bitcoin-ul, prețul acestei criptomonede a înregistrat o scădere vineri, coborând la 67.000 de dolari de la nivelul de 72.000 de dolari atins joi. Această volatilitate este o caracteristică recurentă a pieței de criptomonede, iar scăderea recentă a prețului Bitcoin-ului este atribuită, în parte, presiunii de vânzare de pe piața de opțiuni.

Citeşte şi: Moneda extrem de rară vândută cu o sumă colosală pe internet. Colecționarii sunt dispuși să plătească oricât pe ea

Cu toate acestea, în ciuda volatilității, Bitcoin-ul rămâne în creștere cu aproximativ 57% în acest an. Apariția ETF-urilor Bitcoin și interesul crescut al investitorilor instituționali sunt factori care au contribuit la această creștere, iar mulți susțin că volatilitatea ar trebui să scadă pe măsură ce piața de criptomonede se maturizează.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult