- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

TOP 5 cele mai inspirate investiții în crypto, în 2023

14 Mar, 21:42 • Stefan Simion
Piața crypto se ține tare, în ciuda turbulențelor socio-economice internaționale. După ce mai multe instituții financiare din SUA au intrat în faliment, dar și după ce a fost raportată o inflație în scădere, de 6%, Bitcoin și altcoinurile au cunoscut o creștere importantă în ultimele trei zile. Astfel, unele activele digitale se dovedesc a fi în continuare profitabile, investiții de viitor, iar specialiștii în crypto au realizat deja un top al celor mai inspirate tokenuri pe care merită să le achiziționezi în 2023.
TOP 5 cele mai inspirate investiții în crypto, în 2023

În ultimele șapte zile, valoarea Bitcoin a crescut cu 13%, Ethereum cu peste 12%, iar altcoinurile din top 100 la capitalizare au consemnat creșteri chiar de până la 50%, în cazul Conflux.

Specialiștii în investiții recomandă ca portofoliul să fie cât mai diversificat, pentru a fi cât mai protejați în cazul unor crash-uri, precum cazul Luna, care s-a devalorizat total. Astfel, site-ul Crypto.ro, specializat în active digitale, a realizat un top al proiectelor cele mai promițătoare din „universul crypto”.

 

TOP 5 cele mai profitabile criptomonede din lume

 

În așteptarea bull marketului, specialiștii de la Crypto.ro recomandă Bitcoin (BTC) pe locul 1 în topul celor mai promițătoare proiecte, ca până acum. „Regina criptomonedelor” este cea mai populară și anunță o rentabilitate importantă. Recordul per unitate l-a atins la 69.000 de dolari. În prezent valorează 25.000 de dolari, după ce a atins 16.000 de dolari în urmă cu câteva luni. Majoritatea investitorilor sunt de părere că în viitorul bull market, Bitcoin va atinge fără probleme 100.000 de dolari.

Ethereum (ETH) se află pe locul al doilea. Scopul acestui proiect este oferirea unei platforme pentru dezvoltatorii de aplicații descentralizate și smart contracts securizate și rezistente la cenzură.

Pe locul al treilea se află ADA, de la Cardano, ce oferă o platformă blockchain descentralizată, concepută pentru a construi smart contracts și aplicații descentralizate (dApps).

BNB este pe locul al patrulea, o monedă creată de platforma de tranzacționare Binance, lider în crypto. Tokenul oferă diverse beneficii în cadrul ecosistemului Binance. BNB poate fi utilizat pentru tranzacționare, staking, împrumut. De asemenea, deținerea tokenului BNB le oferă traderilor acces la tarife cu reducere la efectuarea tranzacțiilor, participarea la vânzările de tokenuri găzduite de Launchpad, plus recompense pentru participarea la alte activități pe site.

Pe locul al cincilea se află UNI, de la Uniswap, ce oferă o platformă decentralizată de tranzacționare a criptomonedelor pe blockchain-ul Ethereum. Lansată în 2018, această platformă permite utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede fără a avea nevoie de intermediari precum exchange-uri centralizate sau ordine de cumpărare.

În clasamentul specialiștilor au mai fost inchise SUSHI (SushiSwap), CAKE (PancakeSwap), AGIX (SingularityNET), GRT (The Graph), ILV (Iluvium), SAND (Sandbox), DOT (Polkadot), XMR (Monero), ZEC (Zcash), DOGE (Dogecoin) și SHIB (Shiba Inu).

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult