- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A locuit 4 ani într-un mall și nimeni nu și-a dat seama! Trucul folosit de un american pentru a păcăli agenții de pază

27 Oct, 18:59 • Gabriela Andreescu
Michael Townsend a creat un apartament secret într-un centru comercial, mobilându-l cu o canapea și o PlayStation. El și prietenii săi l-au folosit timp de patru ani, înainte ca cineva să își dea seama ce se întâmpla în acea încăpere
A locuit 4 ani într-un mall și nimeni nu și-a dat seama! Trucul folosit de un american pentru a păcăli agenții de pază

Un bărbat a locuit într-un apartament ascuns în mijlocul unui centru comercial și nimeni nu a băgat de seamă ani de zile – până când a fost descoperit de agenții de securitate. Michael Townsend s-a mutat în mall când a fost evacuat din vechea sa proprietate, și a rămas fără un acoperiș deasupra capului, scrie The Mirror.

Pe site-ul său web, Townsend a spus că a fost inspirat de o reclamă de Crăciun pentru mall, care prezenta o „o voce feminină entuziastă care vorbește despre cât de grozav ar fi dacă ai (noi) să trăim la mall”. Cu siguranță, creatorii reclamei nu s-au gândit că va exista cineva care va lua mesajul ca atare și îl va pune în practică.

Michael, un artist, a văzut pentru prima dată spațiul nefolosit de sub Providence Place Mall din Rhode Island, SUA în 1999. Bănuind că ar putea exista spațiu ascuns înăuntru, s-a uitat puțin mai aproape și a zărit o cameră care părea că era acolo doar din cauza formării zonelor proiectate special în jurul ei.

Townsend a revăzut camera pe care a văzut-o în 1999 și a descoperit că rămânea nefolosită, așa că a decis să vadă dacă el și prietenii lui ar putea locui într-adevăr la mall.

Michael a spus că el, împreună cu șapte prieteni au construit apartamentul de 750 de metri pătrați începând cu 2003. Artiștii au construit un perete de bloc și o ușă utilitară nemarcată pentru a menține mansarda ascunsă de lumea exterioară.

A locuit 4 ani într-un mall și nimeni nu șia dat seama
A locuit 4 ani într-un mall și nimeni nu șia dat seama

Nu exista apă curentă, dar el și prietenii lui au folosit băile din mall pentru necesitățile zilnice.

„Planul s-a schimbat şi, de la a locui în mall o săptămână, am ajuns să vreau pur şi simplu să rămân acolo pe termen nedeterminat”, a adăugat el.

Agenţii de pază au sesizat că ceva nu este în regulă şi i-au prins chiar înainte să înceapă amenajarea unor noi zone din locuinţa improvizată.

Townsend a spus că planurile de a face apartamentul „super-drăguț” cu podea din parchet laminat și alte îmbunătățiri s-au prăbușit însă săptămâna trecută, după ce el și un artist vizitator din Hong Kong au intrat în cameră și au fost întâmpinați de trei agenți de securitate. Ajuns în fața judecătorilor, americanul a pledat că nu contestă o acuzație de încălcare a proprietății, în schimb a declarat că a construit locuința „din compasiunea de a înțelege mai mult mall-ul și viața de cumpărător”.

Citește și: Decizii drastice la Mallul ParkLake din București. Planul de măsuri pentru economisirea energiei va afecta atât comercianții, cât și cumpărătorii

Purtătorul de cuvânt al Providence Place Mall, Dante Bellini Jr., a descris spațiul de locuit ca fiind puțin mai mult decât „o zonă cu lucruri în el”.

Dar majorul poliției din Providence Stephen Campbell a spus că el și alți detectivi au fost atât de intrigați încât au vizitat apartamentul pentru a vedea singuri.

„Am fost surprins de ceea ce a reușit să realizeze”, a spus Campbell. „Dar ceea ce a făcut a fost în mod clar criminal. Mall-ul este proprietate privată”.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult