- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Afacerea care i-a transformat viața unui român! Ideea banală prin care a profitat de caniculă ca să facă tone de bani

09 Jul, 22:31 • Cornel Ghimeșan
Un român a obținut prosperitate printr-o idee simplă! El a reușit să genereze o sumă considerabilă de bani în timpul verii, profitând de temperaturile extreme!
Afacerea care i-a transformat viața unui român! Ideea banală prin care a profitat de caniculă ca să facă tone de bani

În fața căldurii intense, suntem cu toții în căutarea soluțiilor pentru a ne răcori. Ne orientăm către achiziționarea aparatelor de aer condiționat, încercăm diverse trucuri și, adesea, adăugăm gheață în băuturi. Pe durata verii, există o cerere ridicată pentru cuburile de gheață.

Alte articole:Pensii 2023. Un român „special” a încasat peste 20.000 de lei luna trecută. Top pensii iunie 2023

Se spune că atunci când dorești să începi o afacere, este important să iei în considerare nevoile oamenilor. Un român a luat în serios acest sfat și a hotărât să deschidă o ghețărie. Potrivit unui reportaj, Horia Georgescu a înființat singura fabrică de gheață din județul Prahova și se bucură de un succes remarcabil. Primește comenzi din întreaga țară, iar camioanele pleacă în fiecare zi, distribuind gheața în fiecare colț al României.

Afacerea de succes pusă pe roate de un român

În depozitele fabricii, temperaturile sunt menținute sub punctul de îngheț, iar în hala de producție diferențele nu sunt semnificative, ceea ce înseamnă că angajații nu au motive de nemulțumire. Cererile continuă să curgă în această perioadă, astfel că oamenii lucrează într-un ritm susținut. Cuburile de gheață sunt împachetate în pungi de 2,5 kilograme, iar fabrica din Pleașa produce în jur de 10-12 tone în fiecare zi, fiind un distribuitor la nivel național. De asemenea, fabrica produce și pungi de gheață în variantele de 0,6; 1,2; 2 și 5 kilograme.

Sunt avantajați de condițiile meteorologice, deoarece odată cu creșterea temperaturilor, cererea pentru produsele lor crește în mod corespunzător.

Perioada caniculară este foarte propice pentru noi. Numai ieri și astăzi au plecat trei tiruri. (…) lucrăm la foc continuu pentru a reuși sa ducem la bun plan toată productia și cererea.”spune Florentina Jingulescu, responsabil vâznări

De la sursă, o pungă de gheață de 2,5 kilograme este vândută la prețul de 5 lei, în timp ce la rafturile magazinelor sau benzinăriilor prețul poate ajunge să se dubleze sau chiar să se tripleze.

Citește și: Ce sumă exorbitantă trebuie să scoată românii pentru o porție de ouă ochiuri în Eforie Nord. Cât de mult au bubuit prețurile pe litoralul românesc

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult