- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce sumă exorbitantă trebuie să scoată românii pentru o porție de ouă ochiuri în Eforie Nord. Cât de mult au bubuit prețurile pe litoralul românesc

06 Jul, 23:45 • Cornel Ghimeșan
În plin sezon estival, prețurile pe litoralul românesc au explodat. Iată cât a trebuit să scoată din buzunat un turist în Eforie Nord. Nu o să îți vină să crezi cât de scumpă a ajuns să fie această mâncare banală.
Ce sumă exorbitantă trebuie să scoată românii pentru o porție de ouă ochiuri în Eforie Nord. Cât de mult au bubuit prețurile pe litoralul românesc

Scumpiri majore au avut loc în luna iulie, mai ales în ceea ce privește sectorul HoReCa. Pe litoralul românesc toate lucrurile s-au scumpit, de la mâncare, până la cazări. Un turist din Eforie Nord a demonstrat că a ajuns să fie un adevărat lux să iei masă într-un restaurant de pe malul Mării Negre.  Cei mai mulți dintre români trebuie să facă eforturi reale pentru a-și permite să mănânce în oraș.

Alte articole: La un restaurant normal din Eforie Nord o porție de cartofi prăjiţi costă 50 de lei. Prima explicaţie a patroanei: „O greşeală!”

Deși prețurile erau deja semnificativ mai mari, comparativ cu anul trecut, începând cu data de 1 iulie au mai fost majorate încă o dată. Turiștii sunt afectați în mod direct de ele, dat fiind că a ajuns să fie o adevărată „investiție” să te bucuri de o vacanță scurtă la mare. în ceea ce privește tarifele pentru cazare, acestea au crescut cu 20%.

Deși, până anul acesta, Mamaia primise titlul de cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, în 2023 a fost depășită de Vama Veche, atât în ceea ce privește mâncarea, dar nu numai. Chiar și în cazul prețului pentru un șezlong, lucrurile stau la fel. De exemplu, în Mamaia vei plăti 30 de lei pentru o experiență plăcută la plajă, în timp ce în stațiunea de la granița cu Bulgaria ar trebui să scoți din buzunar 50 de lei. Mai mult, o ciorbă a ajuns să coste 35 de lei în această stațiune, care în urmă cu câțiva ani era frecventată în special de tineri.

Câți bani dai pe ouă ochiuri în Eforie Nord

Și în Eforie Nord prețurile sunt cu mult mai mari. Un turist care își dorea să se bucure de câteva zile de liniște a dezvăluit care a fost  experiența sa  la un restaurant. Acesta a publicat câteva fotografii cu meniul, în încercarea de a sublinia cât de scump este totul. De exemplu, o porție cu două ouă ochiuri l-ar fi costat nu mai puțin de 12 lei. Dacă îți dorești să adaugi și telemea și mămăliguță prețul va crește ajungând la 19 lei. De asemenea, o simplă omletă te va face să scoți din buzunar 12 lei, iar dacă îți dorești să aibă și cașcaval va trebui să plătești 14 lei.

„Ar fi bine să scadă prețurile cu doi, trei lei, sincer, deoarece se adună. O ciorbă costă între 30 și 35 de lei, cam așa”, a declarat un turist.

O shaorma costă 41 de lei, iar apa plată are un preț dublu față de cel obișnuit. Berea este 12 lei, iar pentru o înghețată trebuie să scoateți din buzunar 20 de lei.

Citește și: Mai există prețuri decente pe litoralul românesc?! Câți bani trebuie să cheltuiești pentru o ciorbă de perișoare în Eforie Nord

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult